facebook

Събития

poster-cover_678x410_crop_478b24840a
28.09.2018 10:00
Събития

Изложба „Плакат и визуална идентичност“

28.09 – 19.10.2018 г.

Център по изкуства

Организатор:
департамент „Изящни изкуства“

Ръководители:
доц. д-р Калина Христова, ас. Дамян Дамянов

Участници:
дипломанти от БП „Визуални изкуства“, модул „Плакат и рекламен дизайн“: Радина Гитова, Вихра Петрова, Маргрета Бедран

Вероятно няма по-подходящ момент за показването на резултатите от учебния процес от началото на новата академична година. Именно такава е и идеята за изложбата, която представя дипломните проекти на трима дипломанти от модул „Плакат и рекламен дизайн“ в БП „Визуални изкуства“, под научното ръководство на доц. д-р Калина Христова и ас. Дамян Дамянов.

Радина Гитова се представя с плакати със социална тематика, които имат за цел визуална провокация и интеракция с публиката. Някои от плакатите са социален апел към съвременния родител и неговата отговорност да предпази децата от прекомерния комерсиализъм и дигитализация.

Маргрета Бедран ни представя изключително изчистена и атрактивна визия за бранд – митническа агенция. Проектът ѝ дава пример за лого и цялостна визия на бранд, които са идейни и въздействащи като графика.

Вихра Петрова представя участието си като съавтор на картички с добавена реалност (app). Авторството на нейния проект се съдържа в изграждането на запазен знак, дизайн на рекламни материали и проекти за интерфейс на приложението. Вихра е автор и на част от илюстрациите, от които се ползва приложението.