facebook

Събития

plakat_678x410_crop_478b24840a pokana-lice_678x410_crop_478b24840a pokana-grub-1_678x410_crop_478b24840a
05.06.2018 19:00
Събития

Изложба „Преоткриване на наследства“

Галерия „Сан Стефано“, ул. „Сан Стефано“ №22

Организатори:
Нов български университет
Регионален център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО - София

Изложба под мотото „Преоткриване на наследства“ е съвместна проява на НБУ и Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство под егидата на ЮНЕСКО – София. Тя отразява нови гледни точки към културните наследства и включва творчески работи на преподаватели и студенти от НБУ:

- фотографска експозиция с автори доц. д-р Васил Гарнизов и проф. Людмил Христов и студенти от програма „Фотография“;

- експозиция моден дизайн - част от модни колекции в етно стил „Малка черна рокля с етно мотиви“, „Вдъхновение от Стария Пловдив“ и „Коприната – от нишката до модела“ с участието на студенти от програма „Моден дизайн“ и ръководител гл. ас. д-р Кристина Савова;

- експозиционен дизайн за етнографски музеи с участието на студенти от програма „Интериорен дизайн“ и ръководител гл. ас. д-р Иво Попов;

- визуални материали за архитектурното наследство на София „Поглед отдолу“ с участието на студенти от програма „Кино и телевизия“ с ръководител проф. Людмил Христов.

В събитието се включват и представители на фабрика за коприна Мухтаридес, Суфли, Гърция, партньори на експозицията моден дизайн.

Изложбата е част от календара на Международната година на културното наследство и носи знака на годината.

Събитието се организира с финансовата подкрепа на Централния фонд за стратегическо развитие на НБУ и на Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство под егидата на ЮНЕСКО – София.