facebook

Събития

prozrachnost_678x410_crop_478b24840a prozrachnost1_678x410_crop_478b24840a
10.05.2016 17:00
Събития

Изложба „Прозрачност и рефлексии“

Експозиционна зала на Музей на НБУ

Организатор:
Музей на НБУ

Водещ:
доц. д-р Валентина Ганева-Маразова

Участници:
студенти от програма „Изкуствознание и артмениджмънт“ - Росена Иванова, Ева Мария Иванова, Мелиса Ариф, Ния Стойчева-Енева, Михаела Бончева, Борислава Въртова, Добромира Терпешева.

Музеят на НБУ Ви кани на официалното откриване на изложбата „Прозрачност и рефлексии“. Една изложба, която има за цел да представи образи и скулптури от колекцията на музея на НБУ, като ги постави в отношения и създаде наратив през различни медии и гледища.

През работи на художници като Дечко Узунов и Христо Стефанов изложбата ще скицира идеята за потенцията и развиващото се време. Творби на автори като Стефан Гацев и Димитър Киров подсказват времето, което се опитва да осмисли само себе си, меланхоличната невъзможност за пълно познание на съществуването. В заключение през очите на художници като Николай Майсторов и Иван Димов ще обърнем поглед към линейното време, което не търси осмисляне и няма крайна точка, а по-скоро е само по себе си съществуващо извън всичко човешко.

Основният въпрос, който изложбата „Прозрачност и рефлексии“ поставя на своята публика е: Можем ли да мислим произведенията на изкуството като реликви на времето?