facebook

Събития

zaedno-v-chas_678x410_crop_478b24840a
14.12.2015 11:20
Събития

Как да се усъвършенстваме ежедневно

Работилница насочена към подготовка на студенти за преподаватели в български държавни училища

Корпус 1, зала 212

Организатори:
Център за кариерно развитие и обучителни ресурси
Фондация „Заедно в час“

Водещ:
Екатерина Василева, сътрудник привличане кандидати в Заедно в час


В първата част на обучението ще бъде насочена информационна сесия към студентите на НБУ за фондация „Заедно в час“ и как да кандидатстват в програмата стъпка по стъпка. Втората част обучението ще продължи с работилницата „Как да се усъвършенстваме ежедневно“.


ЗАЕДНО В ЧАС/TEACH FOR BULGARIA e неправителствена организация, която наема най-способните и амбициозни хора за преподаватели в български държавни училища.
Програма за лидерство и професионално развитие е насочена към студенти в последната година от своето образование, както и към специалисти от различни професионални области, отличаващи се с постоянство, упорита работа и стремеж към постижения.

Вече пета поредна година продължава успешното сътрудничество между Фондация „Заедно в час“ и Нов български университет, така че заедно да предлагаме възможност за развитие на личните и професионални умения на студентите.

Всяка година има интерес от страна на обучаващите се в НБУ към програма „Заедно в час“. Тази година вече 31 човека от НБУ са кандидатствали, 13 са в процес на подбор, а двама души са преминали успешно през него и са получили оферти за учители по програма „Заедно в час“. Този резултат е изключително висок на фона на останалите университети от страната, предвид че само около 10% от всички кандидатстващи успяват да преминат успешно през взискателния подбор.

През 2014 са били подадени 80 регистрации на студенти от НБУ, 31 от тях са били завършени и 7 човека са получили оферти за учители по програмата. През 2013 г. отново интересът е голям – 140 регистрации на студенти от НБУ, 57 подадени кандидатури и двама души са получили оферта. Убедени сме, че и тази година интересът към програмата като потенциална професионална реализация ще продължи да нараства и затова е изключително смислено тя да бъде представена чрез работилници като настоящата.

Екатерина Василева е завършила психология, една година от обучението си прекарва в Германия. В последната си година на обучение кандидатства за програма „Заедно в час“ и става учител по немски език в Софийско държавно училище, където работи за постигане равен достъп до качествено образование. В момента е член на екипа на Заедно в час, търсейки съмишленици за каузата на фондацията.

Преминала е през едногодишно обучение за треньори по групово-динамичен тренинг и екнперт в център за оценяване. Участва в организацията на разнообразни събития и обучения, включващи външни партньорства като „Рецепти за успех“ заедно със Сдружение Тук-Там, (Y)our Future с JCI, Академия за лидери с AIESEC и други.