facebook

Събития

facebook-event-cover-buddy-for-nbu_678x410_crop_478b24840a
14.12.2022 14:00
Събития

Кариерна среща „Скачай към мечтаната кариера с Тук-Там buddy“

Корпус 1, зала 20


Организатори:
Сдружение Тук-Там
Център за кариерно развитие


Лектор:
Христо Бояджиев


Модератор:
Анелия Лачева



Участници:
студенти от Нов български университет



Вдъхновяваща среща  - „Как да стана част от глобалната мрежа за успех на младежите в България“

Ще се проведе презентация за важността на менторството в процеса на професионално и личностно развитие и намирането на мечтаната кариера. Ще се направи и кратка демонстрация на дигиталната платформа за неформално менторство (https://tuk-tam.bg/buddy), която е напълно безплатна, достъпна по всяко време и от всяка точка на света.

Идеята е да се вдъхновят младежите да намерят ролеви модели в индустриите, които ги интересуват и така да изградят заедно смислени контакти, които да подпомогнат тяхното по-нататъшно развитие.

Христо Бояджиев - основател на Тук-Там

Христо Бояджиев е енергичен бизнес лидер и социален предприемач. Има опит в технологичния бранш като изпълнителен директор на дигитална продуктова агенция Despark, а в предишни роли се е занимавал с финанси, енергетика и консултиране. Съосновател е на сдружение „Тук-Там“ и „Академия за Родители“. В момента е посветен на двете неправителствени организации.


 

В свободното си време е запален фотограф, пътешественик и планинар. До момента е пътувал до всички 7 континенти, посетил над 50 страни и качил 3.5 континентални първенци като поддържа фотоблог за пътешествията си.

 

Вече цели 14 години Тук-Там обединява българите тук и там със смислени инициативи. Общността ни се превръща в глобална brain gain мрежа от хора, които се ангажират с България, независимо къде се намират. Свързваме, информираме, вдъхновяваме и инвестираме в бъдещите лидери на България по един лесен и доверен начин чрез платформата www.tuk-tam.bg. Целта ни е едно по-ярко бъдеще за България!

Георги Костадинов, алумни на Нов български университет

 

Със своя над 10-годишен опит в изследването и разработването на съвременни алгоритми за машинно обучение за анализ на изображения и видео, Георги стои зад екипа, който разработи Imagga Cloud AI - една от водещите AI инфраструктури в света, създадена в България и анализирала над 30 милиарда клиентски данни. Той е технически директор и един от основателите на Kelvin Health – компания, която е на път да достави първото HealthTech решение за превантивна медицина у дома, базирано на анализ на термални изображения от медицински верифициран изкуствен интелект. През 2020 г. Forbes България постави Георги сред 30-те души под 30 години за постижения в областта на компютърните науки и иновациите.