facebook

Събития

vladigerov-mladshi-1_678x410_crop_478b24840a
18.04.2019 12:00
Събития

Клас по клавирна интерпретация на проф. Панчо Владигеров мл.

18 – 21 април 2019 г.

Галерия УниАрт

Организатор:
департамент „Музика“

Класът по клавирна интерпретация на Проф. Панчо Владигеров мл. е проект на департамент „Музика“ на Нов български университет, който представя изпълнителското и педагогическото майсторство на един от известните в по света и в България изпълнители и педагози, проф. Панчо Владигеров-младши, професор във Училището по музика „Лео Кестенберг“ – Берлин и Професор доктор хонорис кауза на Университета за аудиовизуални изкуства и Европейската филмова академия – EСПА Париж-Скопие–Ню Йорк (University of Audiovisual Arts, European Film Academy, ESRA Paris – Skopje – New York).

Класът е отворен за студенти от програмите по музика в НБУ, за студенти от други висши учебни заведения, както и за ученици от средните музикални училища, които искат да се подготвят и усъвършенстват своето клавирно майсторство с произведения от световната съкровищница на клавирната музика, както и с творби от Панчо Владигеров, класика на българската музика, чиято 120-годишнина от рождението се чества през 2019 г. на национално ниво.




Класът ще се проведе от 18 до 21 април в Нов български университет, като на 21 април ще бъде представен и заключителен концерт на участниците в него. Класът ще бъде насочен към интерпретация на класическа и съвременна музика, както и към интерпретация на клавирната музика на Панчо Владигеров. Той ще бъде свързан и с провеждането на Международния конкурс за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров 2019“ през месеците май-юни 2019, както и най-вече с честването на 120-годишнината на Владигеров.

Целта на проекта е да бъде дадена възможност на голям кръг от млади музиканти да работят с един известен изпълнител и педагог, като чрез активната си участие ще натрупат знания и умения в областта на клавирното изпълнителско изкуство.

Класът по клавирна интерпретация на проф. Панчо Владигеров мл. се провежда със съдействието на Централен фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на НБУ.

 

За информация и записване:

Секретар на департамент „Музика“ на НБУ
Мария Димитрова
корпус 1, офис 504А
тел.: 02/8110 505

e-mail: midimitrova@nbu.bg