facebook

Събития

artes-cover_678x410_crop_478b24840a
01.03.2020 19:00
Събития

Концерт на Артес трио

Камерна зала „България“, ул.„Аксаков“ №1

Ивайло Данаилов – цигулка
Виктор Трайков – виолончело
Нона Кринчева – пиано


В програмата:

Й. Брамс – Клавирно трио op.8 №1 B dur

I. Allegro con moto
II. Scherzo 
III. Adagio non troppo
IV. Finale. Allegro molto agitato

* * *

Ф. Менделсон – Клавирно трио op.49 №1 d moll

I. Molto Allegro agitato
II. Andante con molto tranquillo
III. Scherzo. Leggiero e vivace
IV. Finale. Allegro assai appassionato


Ивайло Данаилов завършва НМУ „Л. Пипков“ със специалност пиано и НМА „П. Владигеров“ със специалност виола. Магистърската си степен получава в НБУ със специалност цигулка в класа на проф. Марио Хосен. Първа цигулка в струнен квартет  „CREDO“ и  „Street“ квартет. Свири като солист на Нов симфоничен оркестър, Врачанска филхармония, КАМЕРАТА ОРФИКА НБУ, Камерен оркестър „Орфей“ – Перник, „Кончерто антико“ и „Арс барока“. От 2012 г. е част от състава на симфоничния оркестър на БНР, също така е редовен участник в програмите на оркестъра на Classic FM и Нов симфониен оркестър.


Виктор Трайков завършва НМУ „Л. Пипков“ и НМА „П.Владигеров“ в класа по виолончело на Ани Атанасова. Магистратурата си получава в НБУ в класа по виолончело на Христо Танев.  Има дългогодишен опит в камерната музика със струнните квартети „Frosch“ и „Credo“. Редовен участник в програмите на Нов симфоничен оркестър, член на новосъздадения камерен оркестър Drop Down Community. В Германия често взима участие в концертите на Deutsche kammerphilharmonie Bremen и Würth Philharmoniker.


Нона Кринчева учи пиано в НМУ „Л. Пипков“ в класа на Мили Белчева. В НМА „П. Владигеров“ получава магистърска степен в класа по пиано на проф. Атанас Куртев. Докторска степен получава през 2018 г. в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Има богат опит като камерен музикант и акомпанятор. От 2011 г. е част от преподавателският състав на департамент „Музика“ – НБУ, където основно работи с класа по цигулка на проф. Марио Хосен.


Артес трио е основано през 2012 г. от Ивайло Данаилов, Виктор Трайков и Нона Кринчева. Оттогава съставът изнася редица концерти, лауреат е на международни конкурси, участва в майсторски класове на изтъкнати музиканти (като Бруно Канино, Михаел Фришеншлагер и др.). В репертоара на триото присъстват произведения от Хайдн, Моцарт, Бетовен, Брамс, Дворжак, Рахманинов, Равел, Шостакович, Пиацола и др.