facebook

Събития

dsc0045-copy_678x410_crop_478b24840a
30.03.2018 15:00
Събития

Концерт-рецитал на камерен ансамбъл TRIO SONORE

В рамките на цикъл „Млади таланти гостуват на НБУ“

Галерия УниАрт

Организатор:
департамент „Музика“

Водещ:
проф. д-р Милена Шушулова

Участници:
камерен ансамбъл TRIO SONORE: 
Лейля Бекири-Вула (Lejla Beqiri-Vula) – флейта
Пелумб Вула (Pellumb Vula) – кларинет
Меритон Феризи (Meriton Ferizi) – фагот


Програма
Гаспар Кумер (Gaspar Kummer) – трио op.32
В.А.Моцарт (W.A.Mozart) – Дивертименто № 4
Жак Ибер (Jacques Ibert) – трио
Илио Воланте (Ilio Volante) – Jamarasta

Лейла Бекири-Вула (Lejla Beqiri-Vula) е от Македония. Тя завършва бакалавърското си образование в университета „Св. Св. Кирил и Методий“ в Скопие, Македония, в Музикалния факултет със специалност флейта. Като магистър се дипломира в Художествената академия в Нови Сад, Сърбия, отново със специалност флейта при проф. Лаура Левай Аксин. В момента е докторант в докторска програма „Музика“ на Нов български университет, изпълнителски профил и работи с проф. Лидия Ошавкова. Лейля концертира из цяла Европа. Канена е също да участва в рецитали и концерти в САЩ, в Бостън и Ню Йорк. Тя е носител на много първи награди от международни конкурси и състезания. Работила е с известни флейтисти в различни майсторски класове като: Емануел Пахуд, Деян Гаврич, Янош Балинд, Петър Лукас Граф, Любиша Йованович, Робърт Айткен и др. В момента е преподавател по флейта.

Пелумб Вула (Pellumb Vula) от Косово завършва бакалавърска степен в Художествената академия в Тирана, Албания със специалност кларинет. Дипломира се като магистър в университета „Св. Св. Кирил и Методий“ в Скопие, Македония, Музикален факултет, в същата специалност кларинет при проф. Стоян Димов. Концертира във Франция, Швейцария и в почти всички балкански страни. В момента работи като преподавател по кларинет.

Меритон Феризи (Meriton Ferizi) от Косово завършва бакалавърска степен в университета в Прищина, Косово, със специалност фагот. Там се дипломира и като магистър фаготист при проф. Фатос Джао (Fatos Jaho). Той има реализирани концерти и изпълнения почти из цяла Европа като солист, с камерни групи и в различни ансамбли. Той е първият фаготист във филхармонията на Косово, преподава в Музикалния факултет в Печ, Косово и преподава там фагот.