facebook

Събития

medea-izlojba_678x410_crop_478b24840a
05.06.2018 11:30
Събития

Конференция с международно участие „Позитивната психология и облачните технологии: нови хоризонти за образованието“

Тема: „Децата на Медея (уроците от един театрален и социален проект)“

Пловдив, Дом на културата „Борис Христов“, Зрителна зала, ет. 1

Организатори:
Община Пловдив
Пловдивски университет
Център за творческо обучение организира

Водещи:
гл. ас. д-р Георги Гочев и доц. д-р Снежина Петрова

Участници в научния форум – лектори от ПУ „Паисий Хилендарски“, ЮЗУ „Неофит Рилски“, директори на училища, представители на НПО-та и гости от чужбина.

Представяне на проект „МЕДЕЯ“ на сдружение „Легал арт център“ в партньорство с Нов български университет.

Партньорството на НБУ в проект „Медея“ се осъществява през участието в различни дейности на преподаватели и студенти в периода 2018 и 2019 г., до неговата финална фаза – спектакъл „Медея“ на сцената на Античен театър, Пловдив.

През 2018 г. дейностите са свързани с обучението на деца от различни малцинствени общности в Пловдив. В рамките на научната конференция „Позитивната психология и облачните технологии: нови хоризонти за образованието“, гл. ас. д-р Георги Гочев и доц. д-р Снежина Петрова, ще представят резултатите от първата фаза – социодраматичните работилници.

Обучителен екип:
Снежина Петрова (актриса), Десислава Шпатова (режисьор), Георги Гочев (класически филолог), Александра Гочева (психодрама асистент), Цветелина Спиридонова (художник) и Найо Тицин (документалист). Обученията са реализирани в партньорство със Сдружение „АЛИАНС ЗА РАВНИ ПРАВА И УСТОЙЧИВОСТ“, Фондация „АРАКС“, Организация на евреите „Шалом“ (Зоя Капон).