Събития
20.06.2024 11:00 | сподели |
Събития
Кръгла маса „Храната – културна технология, кулинарна лексика, споделяне и съпреживяване“
Корпус 1, зала 20
Организатор:
Департамент „Антропология“
Лектори:
Проф. Ваня Лозанова-Станчева, д.н, проф. д-р Николай Ненов, доц. д-р Галина Сачанска, Искра Велинова, Таня Марева, гл. ас. д-р Милена Ангелова и др.
Модератори:
Доц. д-р Ирена Бокова, доц. д-р Евгения Кръстева-Благоева
Участници:
Преподаватели от НБУ, изследователи, музейни специалисти, студенти
Интердисциплинарни подходи към проблематиката на храната като отражение на връзките на човека с природата, със социалната среда, основа за изграждане на локални култури и идентичности.
Всички участници са с утвърдени имена на изследователи, с богат теренен опит и са автори на добре познати статии и книги.