facebook

Събития

p1140647_678x410_crop_478b24840a
16.05.2019 10:00
Събития

Кръгла маса „Каква Европа искаме?“

Корпус 1, Зала 405


Организатори:

Център за социални практики
Департамент „Политически науки“ в партньорство със Сдружение „За Земята“

Лектори:
Проф. Евгений Дайнов
Петко Ковачев
Тихомира Методиева

Модератор:
Христо Панчугов

Участници:
Студенти от департамент „Политически науки“ и департамент „Масови комуникации“

Над 300 организации от цяла Европа се обединиха в подкрепа на кампания на гражданското общество „КАКВА ЕВРОПА ИСКАМЕ?“, чиято цел е да постави въпроса за необходимите промени в ЕС към един устойчив, социален, опазващ природата и проспериращ Европейски съюз. Гражданите отбелязват факта, че ЕС е постигнал много в опазването на мира на континента, защитата на гражданските права, върховенството на закона, опазването на природата, лидер е в борбата срещу климатичните промени и намаляване на отпадъците. Никой обаче не може да отрече кризисния етап, през който преминава Съюза, разтърсен от глобалната финансова криза, кризата с бежанците и хибридните войни срещу него, както и от проблемите на сложно устроената система от институционални връзки.

Тихомира Методиева

Фоторепортер и доброволец. Секретар на Национална асоциация на доброволците в Република България, която обединява доброволците, чиято дейност е свързана с пожари, наводнения и други бедствия и аварии.  Един от учредителите на Гражданска инициатива за опазване на културно-историческото наследство.

Член на екипа на Експедиция „Преоткрий България”, с която фотографи, историци и археолози популяризират добре забравени или ново  разкрити археологически обекти.

 

Петко Ковачев

Икономист. От 1989 г. досега работи с редица български и международни организации; „Екогласност“, Информационен и учебен център по екология, Институт за зелена политика“, „За Земята“, CEE Bankwatch network, European Environmental Bureau, Friends of the Earth – Europe, Green budget – Europe и други.