facebook

Събития

1844346-copy_678x410_crop_478b24840a
21.04.2021 09:30
Събития

Лекция-дискусия „SOS Детски селища България – социална грижа и подкрепа за деца в риск“

Zoom

Meeting ID:
824 3770 2969
Passcode:
616258

Организатори:
департамент „Икономика“
Училище за професионално и продължаващо обучение

Лектори:
Антония Тилкова и Лъчезар Думанов – SOS Детски селища България

Модератор:
гл. ас. д-р Радосвета Кръстанова, департамент „Икономика“

Участници:
студенти, преподаватели и гости на НБУ

Сдружение SOS Детски селища България е част от голямото международно семейство SOS Children’s Villages International, което се грижи за близо 2 500 000 деца в 135 страни по света. Лекцията ще представи мисията, дейността, постиженията и трудностите пред първата гражданска правозащитна организация в България, която предоставя директна грижа за деца в риск.

Събитието се провежда в рамките на цикъл от семинари „Социална и солидарна икономика“ на департамент „Икономика“.

Антония Тилкова е директор на програма „SOS Детско Селище София – Перник“.
Професионалният ѝ път започва в отдел „Закрила на детето“, първоначално като социален работник, а в последствие и като ръководител.
Участва в проекта за деинституционализация на домовете за деца с увреждания. В продължение на 6 години ръководи център за интегрирани социални услуги за деца и семейства в квартал Факултета, София към Фондация „Здраве и социално развитие“.

Лъчезар Думанов е Директор „Индивидуални дарителства“ в SOS Детски Селища България.
Предприемач, основател на различни бизнеси, между които „Бартерклуб България“ – платформа за търговия между фирми, които използват виртуална валута „Бартер лев“ за разплащане, „Дигитален театър“ – платформа за онлайн стрийминг на сценични изкуства и др.
Консултант в сферата на бизнес развитие на „старт- ъп“ предприятия. Участва като експерт в разработването на социалната валута rec.barcelona в Испания. Притежава магистърска степен по финансов мениджмънт на City University of Seattle.

Радосвета Кръстанова е преподавател в департамент „Икономика“ на НБУ. Доктор по право и съвременна история на Университета на Бургундия, Франция и доктор по политология на НБУ. Съосновател на образователна мрежа за устойчиво развитие МЯСТО ЗА БЪДЕЩЕ и на гражданско сдружение Щастливеца. Титуляр на бакалавърски курс Социална и солидарна икономика, насочен към студенти от различни бакалавърски програми на департамент Икономика.

Времетраене на събитието: 9:30 – 11:30