facebook

Събития

tutr4_678x410_crop_478b24840a
27.08.2018 10:00
Събития

Лятна школа по антропология „Етнографското наследство на селото: Руралната култура в градските музеи (по примера на Русе, Русенски регион и Букурещ)“ 

27.08-01.09.2018 г.

Регионален исторически музей – гр. Русе

Организатори:
департамент „Антропология“
департамент „Дизайн“
департамент „Икономика“ (програма „Маркетинг“)
департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ (програма „Кино и телевизия“)
Регионален исторически музей – гр. Русе

Водещи:
проф. Людмил Христов, доц. д-р Ирена Бокова, гл. ас. д-р Кристина Савова и гл. ас. д-р Стефания Темелкова (НБУ), проф. д-р Николай Ненов и специалисти от РИМ гр. Русе

В поредното издание на лятната школа участват студенти и преподаватели от департаменти „Антропология“, „Дизайн“, „Икономика“ (програма „Маркетинг“), „Кино, реклама и шоубизнес“ (програма „Кино и телевизия“), в партньорство и с домакинството на Регионален исторически музей в гр. Русе.

Проектът има образователни и изследователски цели - създаване на интердисциплинарни екипи за обучение по визуална антропология и за прилагане на подхода в разнообразни сфери – кино, мода, маркетинг, музейни дейности и културни наследства. Изследването се фокусира върху публичните образи на селската култура в музейна среда и нйчините на нейното експониране.

Резултатите от теренното изследване по време на лятната школа ще се представят на семинар през януари 2019 г. в НБУ.

С финансовата подкрепа на Централен фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на НБУ, Факултет за базово образование (фонд „Учебни програми“) и Регионалния исторически музей в гр. Русе.