facebook

Събития

in-visible-city-promo_678x410_crop_478b24840a
09.03.2023 10:00
Събития

Майсторски клас „IN(Visible) City изследване на градско пространство чрез анимация“

09 - 11.03.2023 г.

Лаборатория по Анимационно кино, РТЦ, корпус 3



Организатори:
департамент „Кино, реклама и шоубизнес“, програма „Анимационно кино“


Водещ:
проф. Педро Саразина


Модератор:
ас. Весела Данчева-Богданова


Участници:
преподаватели и студенти от програмата


IN(Visible) City e майсторски клас на португалския режисьор на анимационни филми и преподавател Педро Саразина. Той ще дойде в София по покана на Нов български университет, чрез европейската програма „Еразъм +“ за периода от 8 до 11 март 2023 г.

 

 

 

 

Темата на неговия майсторски клас е градското пространство интерпретирано чрез анимация. Вместо да се фокусира върху персонажа, както се случва в много анимационни проекти, участниците ще изследват градското пространството на София. За целите на майсторския клас сме избрали две емблематични локации в София - ул. Малко Търново и Централна минерална баня.

 

Чрез това изследване поставяме под въпрос духа на мястото (genius loci), който много архитекти обсъждат и поглеждаме на града с критичен поглед. Крайният резултат ще се състои от анимационни интерпретации, чрез които ще преоткрием емоцията и личното в градското пространство.

Първата среща на Педро Саразина с участниците ще проведем в пространството на София лаб на 8 март, а следващите 3 дни ще работим в „Лаборатория по Анимационно кино“ към Радио-телевизионен център на НБУ.

Партньори по проекта са Нов български университет, Universidade Lusófona de Lisboa, Асоциация за развитие на София и Програма „Култура“ на Столична община.