Събития

28_678x410_crop_478b24840a
27.03.2021 11:00
Събития

Международен научен ученически фестивал FISSION 2021

Онлайн


Организатори:
Американски колеж София, с подкрепата на Централния фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на НБУ

Участници:
участници от над 30 училища в България и чужбина


За втори път Нов български университет се включва като основен партньор в организацията и реализацията на международен научен ученически фестивал FISSION 2021, координиран от Американски колеж в София и включващ участници от над 30 училища в България и чужбина. 

FISSION е международен научен фестивал, организиран от ученици за ученици. На 27 март 2021 г. предстои фестивалът да се проведе за пета поредна година след четири успешни предходни събития. Както през 2020 г., така и през 2021 г. фестивалът ще се проведе  онлайн - чрез платформата Zoom.

За втори път Нов български университет се включва като основен партньор в организацията и реализацията на международен научен ученически фестивал FISSION 2021, координиран от Американски колеж в София и включващ участници от над 30 училища в България и чужбина.  

FISSION е международен научен фестивал, организиран от ученици за ученици. На  27 март 2021 г. предстои фестивалът да се проведе за пета поредна година след четири успешни предходни събития. Както през 2020 г., така и през 2021 г. фестивалът ще се проведе  онлайн - чрез платформата Zoom.

FISSION предоставя възможност на ученици от различни  възрасти, училища и държави да срещнат съмишленици и да обменят знания, опит и идеи в  сферата на науката и научните постижения. Събитието завършва с церемония по  награждаването, където ще бъдат обявени отличилите се експерименти и модели.  

Повече информация за събитието, програма на фестивала, връзки за разглеждане на проектите (ще бъдат активни на 27.03.2021) и снимки от предходни години можете да намерите тук: https://fission.acs.bg.

 

Участието на Нов български университет се осъществява по проект, финансиран от Централния фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на НБУ (договор ЦФСР № 1542/6.01.2021 г.).

Участието в организацията и провеждането на събитието за втора поредна година спомага за укрепване на започналото дългосрочно стратегическо партньорство между НБУ и Американски колеж в София като частни академични институции със сходни ценности. Включването на НБУ като партньор на фестивала за поредна година ще позволи на университета да присъства с информационни материали и презентации в дните на събитието, както и да участва в информационната кампания преди и след събитието, чрез което да привлече вниманието на български и чуждестранни ученици и в да подпомогне комуникацията на програмите на НБУ.