facebook

Събития

2633002-copy_678x410_crop_478b24840a
29.11.2022 10:00
Събития

Международна конференция INTERNATIONAL CONFERENCE ON YOUTH VIOLENCE AND WELL- BEING: RE-GROUP

Международна конференция на тема насилие и благосъстояние при младежите, свързана с резултатите по проект Re-GROUP, подкрепен от програма Еразъм+ на ЕС. Основна тема: Как младежки групи могат да спомогнат за решаване на някои от най-сериозните проблеми пр

Корпус 1, зала 310



Организатори:
Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца,
НБУ и Сдружение Бъдещето сега



Лектор:
Рая Цветкова

Модератор:
Али Хонарамиз

Участници:
Студенти по психология и социология; професорипредставители на организации с нестопанска цел


Събитието ще бъде от една страна представяне на интересни и модерни материали – методологията за
младежки групи е развита в Латвия, но се прилага от скоро и в България с голям успех за младежите и има
интерес от различни лица за по-нататъшното й прилагане. Освен това, в рамките на събитието ще се организира панелна дискусия с различни ключови лица от България (включително от НБУ/Ноу-хау центъра), Латвия, Румъния и Испания, както и демонстрация на уъркшоп, част от младежката методология. Събитието ще е с много международни участници, което ще донесе възможност за учене от различен опит, възможности за нови полезни контакти и последващи работни взаимоотношения с други институции и организации на международно ниво.



Рая Цветкова е завършила CITY College ,международен факултет на University of Sheffield, с отличие. Тя е член на Управителния съвет и мениджърмладежи проекти на Сдружение „Бъдещето сега“ – младежка организация, която работи по развиването на разнообразни национални и международни проекти в сферата на образованието, психичното здраве, равенството между половете.

Али Хонарамиз (Гърция) има разнообразен опит в работата с бежанци и младежи. От висшето си образование, свързано с Банкиране и финансиране, той се ориентира повече към хуманитарната сфера, публична реч и развитието на проекти и инициативи, които спомагат личностното и здравословно развитие на младежите. 
Мадара Мазияне (Латвия) е младежки работник за Център МАРТА – единствената организация в Латвия, която се бори за правата на жените; тя е и част от екипа, първоначално разработил методологията за младежки групи. Тя има разнообразен опит в работата с младежи в различни житейски ситуации, и интересен национален (за Латвия) и международен поглед върху развиването на проекти, инициативи и методологии за младежи. Михай Лупу (Румъния) е създател и управител на EduCAB – организация, която подпомага материално и образователно развитието на читалища в Румъния. Той има опит в сферите на бизнеса, нестопански организации и създаване на политики.


Ще присъстват и представители на една от най-големите младежки организации в Испания – Асоциация МУНДУС, които имат опит в най-различни инициативи и проекти, свързани с младежта.