facebook

Събития

uppo_678x410_crop_478b24840a
07.06.2019 09:00
Събития

Международна конференция за обществени поръчки

Подтеми:

  • Възлагане на обществени поръчки
  • Бъдещето на електронното възлагане


Организатор:
Училище за професионално и продължаващо обучение (УППО)
PPG Lawyers

Лектори:

1.    Проф. Лорънс Гормли

2.    Проф. Елизабета Манунза

3.    Майкъл Боушър

4.    Д-р Алберт Санчес Грейлс

5.    Адв. Роксана Мушой

6.    Адв. Кармен Бънътеану

7.    Д-р Ирена Георгиева

8.    Адв. Мария Папазова

9.    Адв. Ивайло Георгиев

10.    Радостина Узунова

Модератор:
Д-р Ирена Георгиева - PPG Lawyers

Международната конференция е предназначена за хора от бизнеса, в качеството си на участници в обществените поръчки, адвокати, държавни институции, общински структури и др.

Законовата рамка на обществените поръчки и практическо приложение. Дискусия относно състоянието на възлагането на обществени поръчки на секторно, национално и наднационално равнище. Добри европейски практики. Възлагане на електронни обществени поръчки. Обмяна на опит и контакти с практикуващи юристи и водещи международни лектори.

Първо по рода си международно събитие в България с топ-лектори от чужбина.

Проф. Лорънс Гормли (prof. Laurence Gormley) - професор по Право на ЕС и носител на Катедра „Жан Моне“ към Университета в Гронинген (Холандия) (University of Groningen).

Проф. Елизабета Манунза (prof. Elisabetta Manunza) – професор, Център за изследване на Обществени поръчки, Утрехт, Холандия (Public Procurement Research Centre).

Майкъл Боушър, баристър (Michael Bowsher QC, barrister) - магистър по право от Университета в Оксфорд (Колеж Брейсноз) (University of Oxford – Brasenose College) и член на адвокатската колегия на Англия и Уелс от 1985 г. Провъзгласен е за Съветник на Кралицата (QC) на Великобритания през 2006 г.

Д-р Алберт Санчес Грейлс (Dr Albert Sanchez Graells) -  лектор по икономическо право в Юридическия факултет на Университета в Бристол, бивш член на Експертната група на заинтересованите страни в Европейската комисия по обществените поръчки (2015-2018), член на Европейската група по правни въпроси и член на Работната група по Брекзит (Brexit) на Асоциацията на юристите за обществени поръчки.

Адв. Роксана Мушой (Roxana Musoi) е един от партньорите и основатели на адвокатска кантора „Радулеску и Мушой“ (Radulescu & Musoi) в Букурещ, Румъния, и ръководи отдела за финансови услуги.

Адв. Кармен Бънътеану (Carmen Banateanu) е партньор в адвокатска кантора „Радулеску и Мушой“ (Radulescu & Musoi) в Букурещ, Румъния, с повече от осемнадесет години опит.

Д-р Ирена Георгиева е основател и управляващ партньор на кантора PPG Lawyers в София. Тя е с повече от петнадесет години опит в консултирането по проблеми в областта на обществените поръчки и регулацията за защита на данните. Член е на Софийската адвокатска колегия и на Международната асоциация на специалистите по защита на личните данни (IAPP).

Адв. Мария Папазова е партньор в PPG Lawyers и адвокат - експерт, с повече от петнадесет години опит, в областта на правото за защита на конкуренцията и правото за защита на потребителите.

Адв. Ивайло Георгиев е основател и управител на кантора Georgiev & Рartners, с дългогодишен практически опит в различни клонове на правото и над тринадесет години специализация в областите на обществените поръчки, конкурентното право и управлението на отпадъци.

Радостина Узунова е консултант по обществени поръчки в кантора Georgiev & partners. Завършила е финанси в Университета за национално и световно стопанство (Магистър по икономика и финанси, 1998 г.). Притежава допълнителни квалификации в областта на сливанията, вливанията и създаването на съвместни предприятия, отказа от търговия, както и по отношение на всички нови аспекти от Закона за английски и немски език.