Събития

dsc-0023_678x410_crop_478b24840a
27.03.2020 09:00
Събития

Международна научна конференция „Широката сигурност“

Корпус 2, Зали 110 и 111


Организатор:
департамент „Национална и международна сигурност“


Водещ:
проф. д-р Николай Радулов


Модератори:
проф. д-р Николай Радулов, 
проф. д-р Ненко Дойков


Участници:
преподаватели от НБУ и от други български и чужди университети, студенти, лектори от правителствени и неправителствени организации, научни институции


В съвременния свят сигурността придобива все по-голяма значение. Отдавна е излязла от тесните рамки на класическата  гражданска и национална безопасност. Днес в динамичния свят се търсят интердисциплинарни значения на сигурността – свързани с психология, социология, технологии, демография и пр., така че хуманитарни и технически проблеми, доскоро пренебрегвани, днес вече са явно свързани с ефективната сигурност. За ДНМС е от значение да постави въпроса за разглеждане, да даде възможност и на други департаменти от университета, като и на други ВУЗ да вземат участие в тази модерна дискусия.


Български и чужди участници. Ще участват преподаватели от ВСУ, НВУ, НВ Академия, ВУСИ, Великотърновския университет, ЮЗУ, УНСС и др. Традиционно участват служители на КСНС и Съвeта по НС към МС. Държавен военен университет – Варшава, Скопския университет, Белградския университет и др.