facebook

Събития

migration-biannale2022-final_678x410_crop_478b24840a
16.12.2022 14:00
Събития

Миграционно биенале

Пространство пред аулата


Организатори:
департамент „Политически науки“, Център за миграционни изследвания (CERMES) и Център за кариерно развитие


С участието на над 10 организации, сред които ДАБ, ВКБООН, МОМ, БЧК - Интеграционен център, Съвет на жените бежанки, Каритас София, Български съвет за бежанци и мигранти, Мулти Култи Колектив, Център за правна помощ - Глас в България, ФАР, Мисия Криле, Си Ви Ес България, Фондация "Хюмънс ин дъ лууп" и други.


В България има множество организации, които работят отдадено в помощ на мигрантите. Ангажирани с ежедневни дейности те рядко успяват да разкажат за тяхната мисия на онези, които не ги познават и нямат шанса да виждат Човека зад статистиката и негативните стереотипи.

 

Университетът е среда на диалог и споделеност, а мотото на Нов български университет е „Да не се боим от разнообразието!“.  Ето защо в навечерието на Международния ден на мигранта, в рамките на кампанията #КОЙСАмигрантиТЕ?, Център за миграционни изследвания (CERMES) организира миграционно биенале.

 

На 16 декември от 14:00 ч. пред Аулата на НБУ ще имате възможност да се запознаете лично с представители на някои от най-активните организации и да научите повече, за това какво правят и за мигрантите в България.

 

 

Поканени да вземат участие са над 10 организации, сред които ДАБ, ВКБООН, МОМ, БЧК - Интеграционен център, Съвет на жените бежанки, Каритас София, Български съвет за бежанци и мигранти, Мулти Култи Колектив, Център за правна помощ - Глас в България, ФАР, Мисия Криле, Си Ви Ес България, Фондация "Хюмънс ин дъ лууп" и други.