facebook

Събития

al1_678x410_crop_478b24840a al3_678x410_crop_478b24840a al2_678x410_crop_478b24840a
27.05.2016 19:00
Събития

Модна инсталация и моден пърформанс „FREAKS&ICONS“. Наследството на Alexander McQueen

„ИВАН АСЕН 22“ - ул. „Иван Асен“ №22 - концептуална платформа за представяне на съвременен моден дизайн

Организатори:
департамент „Дизайн“
БП „Мода“

Водещи:
гл. ас. д-р Яна Дворецка,
Татяна Пенчева

Участници:
студенти от 3 курс БП „Мода“ и МП „Мода и бизнес стратегии“

Пърформанс „НАСЛЕДСТВОТО НА ALEXANDER McQUEEN“

Вдъхновени от филма на режисьора Лоик Прижан „Наследството на Alexander McQueen“, студентите от НБУ създават артистична смес от мода, светлина и видео, реверанс към емблематични визии и пърформанси от ревютата на британския дизайнер. Оригиналната инсталация беше показана като част от програмата „Кино и мода“ на 20-ия София Филм Фест .

Модна инсталация „FREAKSorICONS“

Темата на проекта са забележителни личности от миналото и настоящето, чиято известност се крепи на ръба на скандала. Студентите са претворили провокативните визия, поведение и талант на редица „звезди” сред които модният редактор Анна Пиаджи, певците Дейвид Бауи, Къртни Лав и Брук Кенди, художникът Кийт Харинг. Резултатът е съвременен дизайн с привкус на ексцентричност.

Инсталация „PATTERN MAGIC“
Благодарение на интересни конструктивни решения, няколко парчета обикновен американ са превърнати в текстилни скулптури. Умението да придадеш форма на двуизмерно парче плат е ключово за дизайнера, а този проект е изследване на силуети и детайли, които магически преобразяват линиите на тялото.