facebook

Събития

desktop20-2_678x410_crop_478b24840a
16.06.2017 15:00
Събития

„Моят живот“ (work - in - progress)

По инициатива на доц. Възкресия Вихърова - театрален режисьор, педагог и директор на УТ на НБУ

Университетски театър

Организатор:
Университетски театър

Едно различно и малко познато до този момент събитие „МОЯТ ЖИВОТ“ - Work-in-progress е един сравнително нов тип формат, който поставя акцент върху същността на правенето, вместо върху крайния резултат. Отворени репетиции или works-in- progress е нещо от съвсем нов характер за българските зрители. Те не просто ще наблюдават, както са свикнали нормално при посещението си в театъра. Тук зрителят се превръща в партньор, въвлечен в правенето на сценичния продукт.

Пърформъри, танцьори и хореографи, провокирани от книгата „Моят живот! Да имаш ляв палец“ на Анжела Пенчева, жена с тежки увреждания в следствие на ДЦП, придобита по време на раждане, ще влязат в диалог помежду си, като същевременно ще въвлекат и зрителя в създаването на медия от нов характер.

В присъствието на самата Анжела и с нейно участие Интерактивният спектакъл ще покаже как „болното тяло„ превърнало се в провокация за артиста, става причина за изграждане на нова художествена реалност. Въпреки тежката си диагноза, Анжела притежава силата да живее, да се весели и да създава!

Чрез иновативни помагащи технологии за комуникация, предоставени от фондация АСИСТ, Анжела ще поведе диалог на сцената с публиката като първият артист с увреждане в света, използващ тази технология на сцената.

Време е да се окуражим взаимно – и зрители, и пърформъри, да използваме това преместване на акцента в работата си като възможност за създаване на медия от нов характер.

Вход: свободен