facebook

Събития

bach_678x410_crop_478b24840a
15.05.2019 15:00
Събития

Музикална среща

Корпус 1, Камерна зала „Проф. Райна Михайлова“ 501

Организатори:
департамент „Музика“
гл. ас. д-р Златка Ангелова

Водещ:
гл. ас. д-р Златка Ангелова


Участници:
Участват студенти от БП „Музика“, МП „Поп и джаз музика“, майнър програма „Музика“

От 2014 година гл. ас. д-р Златка Ангелова организира музикални срещи на студентите, които учат в нейния клас към департамент „Музика“ в Нов български университет. Една форма на изява, която Ангелова въвежда успешно в учебния процес.

Реализацията се оказва много добра, с видими и реални постижения в развитието на бъдещите музиканти. Тяхното обучение през семестъра, подготовката с различен по трудност и стилова характеристика материал ги стимулира да работят по-усърдно и да бъдат „нащрек“. Стремежът към изявата пред публика (т. е. Музикалната среща) мотивира и двете (педагог-студент) страни да направят работния процес интригуващ и динамичен.

Гл. ас. д-р Златка Ангелова е пианист и клавирен педагог. През годините развива активна концертна дейност предимно като камерен изпълнител в различни по вид състави в България и чужбина. През 2003 с пианиста Марио Ангелов сформират клавирно дуо и правят премиерни изпълнения в България на произведения за четири ръце.

Ангелова е работила като преподавал по пиано в НМУ „Любомир Пипков“ и корепетитор във Вокалния факултет на НМА „Проф. Панчо Владигеров“. От 1999 г. е щатен асистент по пиано в Нов български университет. В периода 2005/2006 г е директор на магистърска програма „Музикално майсторство“. Придобива научна и образователна степен „доктор“ по професионално направление 08.03. „Музикално и танцово изкуство“, научна специалност: „Музикознание и музикално изкуство“ в Нов български университет, 2015 г. От месец ноември 2016 г. е главен асистент, а от месец април 2017 г. е програмен консултант на общообразователните курсове по изкуства, социални умения и чужд език в Нов български университет.