Събития

dsc-0005-copy_678x410_crop_478b24840a
14.05.2019 12:30
Събития

Настолни игри III: Диво оцветяване - Стани див доброволец!

Фоайе във втори корпус


Организатори:

департамент „Масови комуникации“


Водещи:

гл. ас. д-р Евелина Христова

гл. ас. д-р Росица Гичева

Събитието е част от курс NPRN830 - Стаж по организация на специални събития ІІ част с преподавател гл. ас. д-р Евелина Христова.
Организира се по идея и инициатива на студентите. Това е трето поред издание на Настолни игри, организирано от департамент „Масови комуникации“ в пролетен семестър. Всяко от двете до сега проведени издания успя да привлече и множество чуждестранни студенти, както и преподаватели и членове на администрацията, които се забавляваха, научавайки нови неща.
През 2019 г. цел на събитието е и да помогне на фондацията „Дивите животни“ да си намери доброволци и да запознаем повече хора с дейността и съществуването им. Най-важната ни цел е да се забавляваме и да си припомним детството, оцветявайки картички с изображенията на някои от най-често срещаните диви животни в България. Също така едно такова събитие е хубава възможност за намиране нови приятели и създаване и укрепване на отношения между студентите и преподавателите в НБУ от различни департаменти и програми.
Фондация „Дивите животни“ подкрепи провеждането на Оцветяването. Техни основни цели са подпомагане опазването на биоразнообразието и оцеляемостта на дивите животински видове в Република България и повишаване на екологичната култура на българското общество.

Основният предмет на дейност на организацията е лечението и доотглеждането на осиротели или пострадали диви животни и освобождаването им обратно в природата. В момента се търсят доброволци за поемане на сигнали, транспортиране на пострадали животни, превод на материали от/на английски, графичен дизайн, провеждане на събития.

Николета Станойкова е студент в програма „Връзки с обществеността“, модул „Специални събития“, доброволец в „Дивите животни“ и изключителна певица. Тя също така е студент в майнър програма „Музика“

Картичките за оцветяване са създадени специално за Дивото оцветяване в НБУ от  Евгений Волегов, художник от Канада с руски произход. През лятото на 2018 година той посещава България като турист и се влюбва в природата ни. Прави рисунките безвъзмездно и ги дарява на Николета за проекта й с Дивите Животни. 

Гл. ас. д-р Росица Гичева е част от сърцето от доброволци на Дивите животни. Тя е преподавател в департамент Изкуствознание и история на културата в НБУ.

Гл. ас. д-р Евелина Христова има професионални интереси в изследването на комуникация на благотворителността и доброволческа инициатива към каузи, свързани с животни.