facebook

Събития

books1_678x410_crop_478b24840a
16.05.2024 18:00
Събития

Научно-практически семинар „Защита от домашно насилие“

Актуални въпроси на защитата от домашно насилие

Корпус 1, зала 217

Организатор:
департамент „Право“
Кръжок по наказателно право

 


Лектор:
Адв. Даниела Горбунова


Модератор:
Доц. д-р Ралица Костадинова


Участници:
Членовете на Кръжок по наказателно право
Студенти от магистърска програма „Право“


На 16 май 2024 г. от 18.00 ч. адв. Даниела Горбунова ще гостува на Кръжока по наказателно право. Тя ще направи преглед на измененията и допълненията в Закона за защита от домашното насилие и Наказателния кодекс. Ще бъдат дискутирани въпросите: как беше създаден Закона за защита от домашното насилие – основни характеристики, последни изменения на закона, както и допълненията в Наказателния кодекс, свързани с домашното насилие.

Участниците в научно-практическата дискусия ще имат възможност да задават въпроси и да се включат в обсъждането на интересни казуси от адвокатската практика на адв. Горбунова.


Даниела Горбунова е адвокат от Софийска адвокатска колегия с 32-годишна практика в областта на защитата на лица преживели насилие. Участник в работната група по разработването на Закона за защита от домашно насилие, както и в работната група по изготвянето на последните изменения на закона. Лектор в национални и международни обучения, свързани със законодателството в областта на правата на жените и домашното насилие, в семинари за обучение на съдии, прокурори, адвокати, полицаи и социални работници по прилагане на ЗЗДН.