facebook

Събития

1944648_678x410_crop_478b24840a
22.11.2024 09:00
Добави в Google календар
Събития

NextGen in Psychology: Student Conference

Научно-изследователска студентска конференция

Аудитория 1, Библиотека "проф. Богдан Богданов"

22.11.24 г. 9:00 – 18:00 ч.

23.11.24 г. 9:00 – 14:30 ч.



Организатор:
Изследователски център по когнитивна наука


Водещи и модератори:
проф. д-р Елена Андонова
гл. ас. д-р Михаела Барокова
гл. ас. д-р Маргарита Павлова


Участници:
Студенти, докторанти и преподаватели от университетите в консорциума ERUA – Нов български университет, Mykolas Romeris Unversity, Paris 8 University


NextGen in Psychology – е първа по рода си международна студентска научно-изследователска конференция, организирана по инициатива на Изследователския център по когнитивна наука към Нов български университет в сътрудничество с Университета Микола Ромерис и Университета Париж 8 като част от консорциума ERUA. На това двудневно събитие ще се съберат студенти по психология от всички образователни нива (бакалавърска, магистърска, докторска степен) от университетите в консорциума ERUA.

 

Събитието се състои от две части: 1) конкурс за презентации и 2) обучителни семинари.

 

По време на конкурса за презентации студентите по психология ще представят своите завършени емпирични изследователски проекти или подробен план за емпиричен изследователски проект в кратък формат: 5 минути на презентация с общо 4 слайда. Това ще помогне на студентите да практикуват своите умения за представяне на резултатите от своите изследвания в кратък и информативен формат. Фокусът върху емпиричните изследвания е съобразен с фокуса на ERUA върху обучението, базирано на проекти и стремежа към високи постижения в научните изследвания в комбинация с подход, ориентиран към студентите. Презентациите ще бъдат оценявани от жури от участващите университети въз основа на качествата на изследването и на представянето.

 

Втората част на конференцията е посветена на професионалното развитие на студентите в областта на психологията, включително семинар по етика в психологията и практически упражнения за изготвяне на постер за конференция, кандидатстване в по-висока степен на образование и др.

 

Цели на събитието:

1. Да предостави на студентите възможност да представят своите емпирични изследвания от областта на психологията пред международна аудитория;

2. Да насърчи разпространението на академични емпирични изследвания в областта на психологията в ERUA и в България

3. Да подпомогне професионалното развитие на студентите по психология чрез поредица от семинари по подходящи теми.

4. Да насърчи нови изследователски сътрудничества в психологическите програми на ERUA.