facebook

Събития

1266277-copy_678x410_crop_478b24840a
28.03.2019 14:30
Събития

„Нишките помежду ни“ – изложба на студенти и преподаватели, млади автори от програмите по изкуства в Нов български университет

Музей на НБУ и фоайе на корпус 1, етаж 2

Организатор:
Център по изкуства към Факултета за базово образование на НБУ

Куратор:
Косара Константинова

Ръководител на проекта:
д-р Моника Найденова

Откриване: 28.03.2019 г. (четвъртък), 14.30 часа, корпус 1, Музей на НБУ

„Креативността изисква кураж“, казва Анри Матис. Нашата съвместна изложба е изражение на това изказване. Какво обединява толкова разнообразни сфери на изкуството, коя е свързващата нишка помежду им? Куражът. Прозиращ във всяка една творба и онагледен чрез всевъзможни изразни средства. Изложените творби са свидетелство за креативното развитие на младите автори в Нов български университет. Освен да се обучават в различни техники, те са насърчавани да експериментират, да развиват възприятията и сетивата си, да разгръщат мисленето си в неподозирани посоки. Съзиданието само по себе си е психологическо състояние, раждането на творчески идеи е резултат от съзнателното личностно усъвършенстване, което води до установяване на собствен изказ. В представените творби звучат силните гласове на техните автори, които, макар толкова различни и индивидуални, сформират хармония от общата страст, която ги обединява – изкуството!

В изложбата участват представители от програма „Визуални изкуства“ – модули „Графика и илюстрация“, „Сценичен дизайн“, „Керамика и порцелан. Дигитални форми“, „Стъклото в изкуството и дизайна“, „Плакат и рекламен дизайн“, „Съвременна живопис и стенопис“, програмите „Архитектура“, „Интериорен дизайн“, „Пространствен дизайн“, „Мода“, „Графичен дизайн“, „Фотография“ и „Изкуствознание и артмениджмънт“.