Събития

fabricio-zacone_678x410_crop_478b24840a
13.11.2019 16:30
Събития

Общоуниверситетски семинар „Дипломатът на 21 век. “Getting to Know Diplomacy and Diplomats” Да разбираме дипломацията и дипломатите“

Многостранната финансова дипломация

Корпус 1, Зала 310 „Професор Петър Мутафчиев“

 

Организатори:
департамент „Администрация и управление“ и департамент „Политически науки“


Водещ:
Н. Пр. Фабрицио Зарконе
Постоянен представител на Световната банка за България, Чешката република и Словакия

Модератор:
доц. д-р Кристиян Хаджиев

Семинарът е насочен към студенти в бакалавърски и магистърски програми на департаментите „Администрация и управление“, „Икономика“, „Политически науки“ и др.с цел по-добро познаване на някои специфични аспекти на международните отношения, а именно работата и ролята на посланиците.

Семинарите ще дадат възможност на студентите да обменят мнения и идеи за ролята и отговорностите на дипломатите в 21 век.

За участието си студентите ще могат да получат кредити от извънаудиторни курсове.

Ще бъде осигурен симултанен превод от английски на български език.

Фабрицио Зарконе е представител на Световната банка за България, Чешката република и Словакия. Преди да дойде в България през август 2018 г., той е представител на Световната банка за Коста Рика и Ел Салвадор. Зарконе има почти 20-годишен опит в областта на политиките за развитие. В Световната банка той работи в Близкия изток като старши офицер по операциите на Западния бряг и Газа, където ръководи важни проекти за бюджетна подкрепа за Палестинската национална администрация.

Фабрицио Зарконе има богат опит от работата си в Африка на юг от Сахара, където има възможността да си сътрудничи с надзора върху портфолиото от проекти в Кения, Руанда и Коморските острови. Зарконе притежава докторска степен. в областта на науките за управление от ESADE- Escuela Superior de Administción y Dirección de Empresas, както и магистратура по европейска икономика и право.

Той е женен и има две деца.