facebook

Събития

2622995-copy_678x410_crop_478b24840a
13.12.2022 16:20
Събития

Общоуниверситетски семинар „Слово и образ в мисленето на дигиталните поколения“

Четенето в училището и университета

Онлайн

Meeting ID 812 7364 4747
Security Passcode 801291

Организатори:
Проф. Мони Алмалех, д.н. департамент „Нова българистика“


Лектор:
ас. д-р Илвие Конедарева


Модератор:
Проф. Мони Алмалех, д.н.

Участници:
Преподаватели от различни департаменти дискутират аспекти на проблема „четене с разбиране“


За тази академична година общоуниверситетският семинар „Слово и образ в мисленето на дигиталните поколения“ разширява своя облик, привличайки за лектори преподаватели от други университети от България и чужбина.


Илвие Конедарева е доктор по съвременна българска литература. През 2014 г. защитава дисертация на тема „Българският роман след 1989 г.: промени в поетката“.

Учи ‎‎‎„Литературна и културна теория“ в University College London с научен ръководител е проф. Тим Бийзли-Мъри по програма „Еразъм“.  Паралелно с обучението като докторант, ‎‎Конедарева преподава български език и литература, български език за чужденци и ‎‎творческо писане в Международна гимназия „Проф. д-р Васил Златарски“, където става ‎‎сертифициран учител в системата на International Baccalaureate.

От 2017 до 2022 г. обучава ученици в общообразователните и профилираните предмети български език и литература в 32. Средно училище „Св. Климент Охридски“. Там се включва в международната проектна дейност на гимназията – разработва тематични програми, организира семинари, открити уроци, творчески ателиета за ученици от Полша, Португалия, Турция и Румъния, работейки с преподаватели и ученици.‎‏ ‏

 

От 2020 г. е хоноруван преподавател в НБУ в общообразователните курсове „Български език“. От 2021 г. е член на департамент „Нова българистика“. Води курсовете OOOK700 и ОООК705, „Българската литература (края на XIX – началото на XXI век)“ (заедно с проф. Пламен Дойнов), „Литературният пазар днес“, „Българските дебати“ (заедно с доц. Морис Фадел) и „Ученическият писмен текст“, от 2022 г. и педагогическата практика в училище на студентите от програма ‎‎„Българистика“.‎‏

Член е на Националната комисия за организиране и провеждане на олимпиадата по български език и литература. Автор е на учебни помагала по български език и литература за ‎‎5., 6. и 7. клас.

 

Професионалните ѝ интереси са в областта на съвременната българска литература и образованието.