Събития

dsc-0065_678x410_crop_478b24840a
25.03.2020 11:00
Събития

Официално откриване на Месеца на Франкофонията в НБУ – 2020 г.

Галерия УниАрт

Организатори:

Франкофонски център за академични постижения (ФЦАП) при Училище за професионално и продължаващо обучение (УППО) към НБУ
д-р Радосвета Кръстанова, Ръководител на ФЦАП

Водещи:
Н.Пр. Флоранс Робин, Посланик на Р. Франция в България
проф. Мохамед Кетата, директор на Унивeрситетска агенция на Франкофонията в Централна и Източна Европа

Модератор:
д-р Радосвета Кръстанова, Ръководел на ФЦАП при УППО


Участници:
Студенти, преподаватели, членове на Университетската администрация, ученици от столични езикови гимназии, други външни гости.

Събитието е част от поредица от прояви, в рамките на традицонния ежегоден месец на Франкофонията в НБУ, организиран от ФЦАП, от 25 март до 30 април 2020 г.

Тази година по време на Месеца на Франкофонията ще бъде отбелязана 50-тата годишнина от основававето на Международната организация на Франкофонията и 5-тата годишнина от създаването на Франкофонския център за академични постижения в НБУ.

Официалното откриване в галерия Униарт ще бъде съпътствано с: 

 

  • откриване на Алея на Франкофонията в НБУ ( изложба от студентски плакати на тема “Франкофонията и аз и изложба със снимки по повод петата годишнина от освоваването на Франкофонския център” в изложбеното пространство между първи корпус и ресторант Артес)

  • връчване на наградите на лауреатите от студентския конкурс за плакат на тема “Франкофонията и аз”
  • Франкофонски кулинарен фестивал, на който ще бъдат поканени за дегустация и на чаша вино всички присъстващи на събитието.

 
Събитието има зе цел да представи ценностите на Франкофонията, които са и ценности на НБУ – езиково и културно многообразие, междукултурен обмен, хуманност, творчество, устойчиво развитие.

Галерия Униарт е подходяща за темата и съдържанието на събитието, което съчетава тържественост, академичност и творчество.