Събития

pc-cover-2_678x410_crop_478b24840a
03.08.2020 11:00
Събития

Онлайн експозиция „Студентски проекти за дизайн на персонаж и околна среда за видео игри“

YouTube

Организатори:
департамент „Дизайн“
БП „Уеб дизаин и графична реклама“


Автори:
студенти в лекционен курс с практическа насоченост „Дизайн на среда, предмети и обекти в компютърните игри“, 1 курс, 2 семестър в бакалавърска програма „Уеб дизаин и графична реклама“

В тази експозиция са показани избрани студентски проекти на персонажи и околна среда за компютърни игри, комикси и кратки анимирани реклами. За изработване на проектите се използват графични таблети и се работи с комбинирана техника – дигитално и класическо рисуване. Разглеждат се основни аспекти на рисунката като цвят и светлосянка, анатомия, композиция и перспектива. Усвояват се методи на художествена стилизация и визуална деформация с цел подсилване на характерни черти у персонажите.

Преподавател: 
Константин Касабов

Константин Касабов, завършил НХА сп. Живопис, бакалавър (2014) и магистър (2016) е съвременен български художник и живописец с богат опит в графичния дизайн и предпечатна потготовка, работи в сферата на дигитална и класическа рисунка. Практикува и преподава аудио монтаж, дигитално илюстриране и класическо рисуване в НБУ. Интересува се от диалога между съвременното дигитално изкуство и класическите методи и техники.