facebook

Събития

dsc-0041_678x410_crop_478b24840a
01.07.2020 11:00
Събития

Онлайн майсторски клас на Сузана Клинчарова „Тишина! Запис“

1-15 юли 2020 г.

Проф. Клинчарова ще работи с участниците онлайн и ще ги подготвя за участие в Music Competition Online, Paris 2020

Галерия УниАрт

Репетиции на участниците 11.00 -15.00 часа
Майсторски клас – 15.00 - 19.00 часа

Водещ:
проф. Сузана Клинчарова


Участници:
ученици от НМУ „Любомир Пипков“: Александрина Кушинчанова, Анна- Мария Ризова, Виктория Маркова, Инела Чергова, Андреа Лазаровa, Никол Самарева

Проф. Сузана Клинчарова

 

Разностранната интернационална концертна дейност на Сузана Клинчарова я отвежда на най-известните световни сцени: Карнеги Хол, Симфони Спейс, Гаво, Радио Франс, Токио Бунка Кайкан… и я представя като солист на оркестри от величината на Токио Метрополитан Симфони, Камерен Оркестър на Сан Франциско, Софийска филхармония и Български радио и ТВ оркестър, Национален оркестър на Белгия и много други. Тя е високо ценена за качеството на нейното изпълнение, както и за обширния репертоар от концерти за арфа и оркестър. Родена в София, Сузана Клинчарова живее в Париж и в Ню Йорк. Получава образованието в родния си град, в Брюксел и в Париж. Нейни професори са Сузана Милдониан и Пиер Жаме, при когото специализира френска музика. Преподава като професор по арфа в консерваторията в Ньой, Париж. Води майсторски класове в Европа и САЩ (NYU, Консерваторията в Бостън, Университета в Тел Авив, Москва, Санкт Петербург, Париж, НБУ…)

Член е на журита на най-престижните интернационални арфови конкурси, между които Интернационалния Конкурс за арфа в Израел. Сузана Клинчарова има принос в издирването и транскрипцията на пиеси за арфа. Горещ поддръжник на съвременната музика, тя изпълнява за първи път редица творби, много от тях написани за нея. Интересът й към съвременния джаз се въплъщава в дуо със Стийв Лейси при многократни концерти в Радио Франс и Френската телевизия.

Звукозаписната й дейност включва, наред със соловите и камерни произведения, повече от двайсет концерта и концертни пиеси за арфа и оркестър, издавани редовно от световни фирми. Най-новият проект, антология на френската музика за арфа в три диска „La Belle Epoque de La Harpe”, е акламиран в Европа и САЩ. Избран е заедно с други нейни записи за фонда на Националната Библиотека на Франция.