facebook

Събития

meetup-event-fb-01_678x410_crop_478b24840a
18.02.2021 10:00
Събития

Онлайн събитие „Творческо вдъхновение: Насърчаване на креативното предприемачество и дигитално обучение“

Безплатна регистрация


Организатори:
департамент „Кино, реклама и шоубизнес“
Будаков Филмс

Модератори:
доц. д-р Илия Кожухаров
гл. ас. д-р Петьо Будаков

На 18.02.2021 г., четвъртък от 10:00 ч. ще се състои онлайн събитието „Творческо вдъхновение: Насърчаване на креативното предприемачество и дигитално обучение“. Това е мултиплайър ивент организиран от „Будаков Филмс“ съвместно с Нов български университет, който се състои в рамките на европейския проект CreatINNES и ще бъде модериран от доц. д-р Илия Кожухаров, Ръководител на департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ и гл. ас. д-р Петьо Будаков.

В събитието ще вземe участие и гл. ас. д-р Стоян Манчоров, както и редица международни лектори, бизнес консултанти, експерти във визуалните изкуства, студенти и фрийленсъри от България и Германия. Събитието ще има честта да посрещне като панелист д-р Волфганг Кнински – главен мениджър „Бизнес развитие“, в европейската EIT Manufacturing с изключително богат практически и лекторски опит.

Темата на д-р Кнински „Стъпки към успеха за креативния предприемач“ ще даде отговор на редица въпроси на тези от вас, които планират да развият свой собствен бизнес в креативните индустрии или да работят като фрийленсъри.

Д-р Георги Малчев, управляващ партньор на Xplora и хоноруван преподавател в НБУ ще фокусира вниманието ви върху „Marketing Fundamentals and Insights“ – очакват ви много интересни и конкретни примери.

Денис Гутяр, който е фрийленсър (UI/UX) дизайнер в Бон, Германия ще представи елементи от своето портфолио, както и сподели ценни практики за това как развива своя бизнес в една изключително конкурентна среда.
В панела „Q&A and Chat“ ще имате възможност да зададете вашите въпроси на участниците, предоставят своята обратна връзка, разширите своята мрежа от контакти и установите успешни нови сътрудничества.

Доста чуждестранни студенти ще посетят събитието като гости – най-вече от Германия, Франция, Унгария, Северна Македония и т.н. То ще се проведе онлайн, чрез платформата Zoom с безплатен достъп за всички желаещи да участват. Регистрация за ивента може да направите тук.

„CreatINNES – Стратегическо партньорство за развитие на иновации и бизнес умения в сектора на културните и творческите индустрии“ е европейски проект, финансиран ERASMUS + 2018 – 2021 с номер: 2018-1-DE02-KA202-005232. Тази инициатива е „мост“ между креативността и предприемачеството, стимулирайки развой на иновациите и растеж на икономиката. Целта на проекта е да осигури подкрепа за стартиращи фирми и фрийленсъри, чрез иновативни програми за обучение, базирани на съвместно създаване на знания и междусекторно сътрудничество.

CreatINNES се фокусира върху креативността, като мощен инструмент за развиване на бизнес иновации и нови възможности.
Повече за този проект може да научите тук.