Събития

dsc-0005-copy_678x410_crop_478b24840a
16.05.2018 14:30
Събития

Осма междудепартаментна кръгла маса на НБУ „Проблеми на културния туризъм“

Корпус 2, зала 20

Организатори:
департамент „Администрация и управление“
департамент „Антропология“
департамент „Икономика“

Водещ:
доц. д-р Соня Алексиева

Модератор:
доц. д-р Ирена Бокова

Участници:
студенти от МП „Културен туризъм“, БП „Туризъм“, БП „Маркетинг“, МП „Мениджмънт на туристическия бизнес“ и др.

За осма поредна година междудепартаментна кръгла маса „Проблеми на културния туризъм“ ще събере преподаватели, експерти и студенти в НБУ. На нея ще се дискутират въпроси от теорията и практиката на културния туризъм, проблеми и добри практики на един от най-бързо утвърждаващите се видове специализиран туризъм. 

Събитието ще премине под инициативата на 2018 г.: „Европейска година на културното наследство – предизвикателства пред България“. Това е причината да бъдат поканени за участие експерти от Министерство на културата, музеи и др.

Както всяка година в кръглата маса ще се включат студенти от МП „Културен туризъм“ и БП „Туризъм“, БП „Маркетинг“, МП „Мениджмънт на туристическия бизнес“ и др.

В Осмата междудепартаментна кръгла маса „Проблеми на културния туризъм“ свои доклади ще представят експерти от МК и музеите, преподавателите доц. д-р Соня Алексиева, доц. д-р Ирена Бокова, д-р Стефания Темелкова и др. С презентации по темата на кръглата маса ще се включат студенти от БП „Туризъм“ и БП „Маркетинг“.