facebook

Събития

dsc0045-copy_678x410_crop_478b24840a
21.11.2015 10:00
Събития

Осми музикален фестивал-конкурс „С крилете на музиката“

Корпус 1, зала 506 - пианисти; 10:00
Корпус 1, зала 501 - китара, цигулка и духови инструменти
Галерия „УниАрт“ - награждаване 

Организатор:
департамент „Музика“
Дружество „Педагози-Музиканти“ към СБМТД

Водещ:
доц. д-р Милена Шушулова


21 и 22 ноември 2015 г.; 10:00 – 18:00 часа

Вече трети пореден фестивал-конкурс „С крилете на музиката“ (2011, 2013 и 2015) се провежда съвместно с департамент „Музика“ на НБУ и в сградата на университета. Конкурсът е насочен към деца и средношколци от сферата на читалища, музикални школи, частни школи от столицата и страната. Конкурсът има висок имидж и е с професионални изисквания към изпълнителите поради факта, че преподавателите в дружеството са изявени и повечето са с национално и международно признание. Конкурсът е търсен от родителите и музикантите-преподаватели и заради възможността представителите на тези среди да се запознаят с условията и възможностите за обучение в НБУ. Имайки предвид любителския характер на явяващите се, това е потенциална среда за кандидатстуденти, не само за програмите по музика, но и за всички програми в университета. Идвайки в НБУ и прекарвайки два дни в него, те се приобщават и лично получават впечатления от нивото, материалната база, усещат философията и мисията, с която НБУ се отличава от другите висши училища в България и региона.

Целта на фестивал-конкурс „С крилете на музиката“ е да активизира и да поощри постиженията на учениците и преподавателите и музикално-инструменталното обучение на младите таланти. С провеждането на осмия фестивал-конкурс ние продължаваме вече една утвърдена традиция в културния живот на България. Фестивалът-конкурс „С крилете на музиката“ се провежда с любезното съдействие на Съюза на музикалните и танцови дейци.

Конкурсът ще се провежда в зала 506 – за пианисти и зала 501 (І корпус) за други инструменти – китара, цигулка, духови инструменти. В галерия „УниАрт“ ще бъде аправено само награждаването на участниците – на 21.11 за малките деца и непианисти; на 22.11 за големите пианисти. Традиционно департамент „Музика“ дава 2 награди на изявени средношколци – най-добрите двама лауреати имат възможност да учат 15-часов курс при проф. Людмил Ангелов или да участват в майсторския му клас.