facebook

Събития

screenshot-2023-10-24-at-11-32-44_678x410_crop_478b24840a
10.11.2023 18:00
Събития

Открита лекция „Дизайн, дизайн, дизайн: работен процес, клиенти, идеи и реализация“

Корпус 1, Аула


Организатор:
Департамент „Кино, реклама и шоубизнес“
Програма „Графичен дизайн“


Лектор:
Александър Петров / Embrand Studio


Модератори:
Доц. д-р Илия Кожухаров
Ас. Иван Гинев

Лекцията е подходяща както за студенти по графичен дизайн, така и по маркетинг. Събитието ще започне с преглед на богатото портфолио на студио Embrand. Ще бъдат разгледани някои от най-интересните проекти, по които е работило студио Embrand, и предизвикателствата, с които екипът се е сблъскал.

 

Презентацията ще бъде последвана от дискусионна част, модерирана от преподаватели от програмата по графичен дизайн, в която ще могат да се включат и участници от публиката.

 

За студентите събитието е възможност за директен контакт с един от най-добрите дизайнери в България и шанс за обогатяване на познанията им с реални казуси и тайни от кухнята на комерсиалния високопрофилен дизайн.

Александър Петров е брандинг експерт и дизайнер, основател на Ембранд студио, които помагат на ценните бизнеси да се трансформират в луксозни брандове. С помощта на повече от 12 години опит в дизайн за клиенти от Америка, Австралия, Азия и Европа, той използва средствата на бранд идентичността и бранд стратегията за да създава марки, които се чувстват смислени и будят интерес и вълнение у зрителите им.

 

Ентусиаст е в разнообразни сфери на дизайна и рисуването, от лого до типография, летъринг, илюстрация и 3D графика — винаги търсещ нови начини, по които да е от полза за марките, с които работи. Като запален дизайнер и преподавател, той споделя знанията си чрез курсове и семинари в школата CGZen, както и собствените си канали в Youtube и LinkedIn. Вън от работата си е художник с разностранни интереси, страстен практикуващ в сферата на бойните изкуства, любител на пътуванията и планинарството.

 

Може да разгледате портфолиото на студиото на https://www.embrand.me/.