facebook

Събития

kartichki-ot-kuba_678x410_crop_478b24840a
18.05.2024 18:00
Събития

Откриване на фотографската изложба на Елица Стефанова „Картички от Куба“

Книжарницата и галерия „НБУ в Центъра“


Организатори:
Книжарницата и галерия „НБУ в Центъра“



Първата самостоятелна изложба на Елица Стефанова представя събирани фотографии от едно 7-дневно пътешевствие до Куба, главно от Хавана.

Впечатлена от колорита на града под жаркото слънце, Елица снима предимно тайно и с телефона си, страхувайки се да не привлече внимание и да наруши магията на момента.

В последствие осъзнава, че кадрите ѝ събрани заедно успяват да предадат усещането и настроението на кубинските улици, именно чрез своите непринуденост и несъвършенства.

Те работят като картички, мигом уловени и изпратени с поздрав от слънчева Хавана. Всеки може да улови и запечата в сърцето си по една картина за спомен.

 

Родена през 1997 година, Елица Стефанова завършва ,,Операторско майсторство“ в Нов български университет през 2020 година, като от 2018 г. започва да работи по различни видео продукции за киното и телевизията.

Любимият ѝ жанр е документалният и в не толкова дългия си професионален път до момента заснема множество къси и среднометражни документални филми.

Интересува се от изобразително изкуство, театър и фотография и е в непрестанно търсене как да впрегне творческите си усилия в една обща форма.

 

Изложбата ще може да се разгледа от 18 май до 12 юни.