facebook

Събития

izlojba-rumen_678x410_crop_478b24840a
12.02.2024 17:00
Събития

Откриване на изложбата ,,Импасто и текстурна живопис“ на Румен Кожухаров и събеседване с художника

Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“


Организатори:
Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“


Румен Кожухаров е главен асистент по дизайн и дигитално рисуване към департамент ,,Дизайн“ в Нов български университет. През годините участва в над 60 общи изложби, организирани в страната и чужбина, като приоритетно участва в благотворителни изложби и инициативи. Живописните му творби са предимно нефигуративни, а творчеството му е свързано с непрестанно търсене на абстрактна връзка между духовното и материално звучене на боята и нейната мазка върху платното. Релефите, триизмерността, която оставя четката върху равнината, са основен обект на изследване и любопитство от страна на автора. Към този момент има 9 самостоятелни изложби и 3 съвместни изложби със съмишленици в сферата на изобразителното изкуство.

 

Импасто живописната техника е подбрана поради възможността за най-свободна трактовка на формата. Тази техника потапя твореца в създаване на разнообразни мазки и усещания за материалност.

Така нареченото „текстурно изкуство“ в момента е една от най-горещите тенденции в изобразителното изкуство в социалните медии. Богатството от възможности за създаване на ниски и високи релефи, изследвайки първите стъпки в скулптурата до безкрайното експериментиране с цветовете на акрилната боя, гланца, матовите повърхности, броката и позлатите – отваря един безкраен свят за приключения и фантазия.

 

Заповядайте на събеседване с гл. ас. д-р Румен Кожухаров, за да научите повече за техниките в новата му изложба и да разгледате 40 творби.