facebook

Събития

otvud-stenata_678x410_crop_478b24840a
14.05.2024 14:00
Събития

„Отвъд стената“ - театрално приключение за глухи и чуващи деца

Университетски театър


Организатор:
Университетски театър



Режисьор и автор на текста:
Мила Коларова

Сценограф:
Станислава Кръстева


Музика:
Надежда Митева


Участват:
Росица Караджова и Юлия Коларова


Консултанти по жестов език:
Силвана Павлова и Росица Караджова


Автор на плаката:
Гергана Станчева

Фотограф:
Eli Deli

Продукция на Фондация „Арт Бюро“ в партньорство със Съюза на глухите в България и ОКИ „Дом на културата Красно село”

Представлението е част от поредица инициативи на Университетски театър НБУ по проект "Образование - Театър - Образование", финансиран от фонд "Фантастико до теб!"

ВХОД СВОБОДЕН!

“Отвъд стената” е вълнуващо театрално приключение, в което глухи и чуващи деца могат да се впуснат и изживеят заедно. Спектакълът е необикновено пътуване през един личен вътрешен свят, свят, през който ще ни преведат две прекрасни актриси - чуващата Юлия Коларова и глухата актриса Росица Караджова.
В представлението понятието „стена“ е метафора за всичко онова, което ни разделя и пречи на искреното общуване помежду ни. „Стената“ е онази невидима и често несъзнавана бариера между мен и различния от мен.
Моменти от живота на две същества, различни едно от друго, всяко потънало в своя изолиран малък свят, прерастват в серия забавни епизоди в анимационен стил, в които жестовият, говоримият и визуалният език на кукления театър се преплитат. Това щуро, смешно-тъжно пътешествие ни отвежда до истината, че стената е просто илюзия, наш личен градеж от страхове. Градеж, който би могъл да бъде срутен единствено, ако се осмелим да бъдем заедно.
„Отвъд стената” е спектакъл еднакво разбираем както за глухи, така и за чуващи деца. Той е създаден, за да могат малките зрители, преживявайки го заедно да опитат да общуват свободно и без страх едни с други, да съборят смело стените.

Подходящо за деца на възраст 6 + години.   
Проектът се осъществява с подкрепата на Столична програма „Култура” 2021 и Министерство на културата.

Вход свободен!