facebook

Събития

ekran-sabitie-picnic-za-smet-nbu-2_678x410_crop_478b24840a
18.05.2024 09:30
Събития

Пикник за смет

Инициатива за почистване на квартал „Овча купел“

Организатори:
НБУ, ERUA, Община „Овча купел“


Сборен пункт:

Двора пред ресторант „Гозба“, НБУ



Имаме удоволствието да ви поканим на първата съвместна инициатива „Пикник за смет“. Тя ще се проведе на 18 май, събота, от 10 до 16 часа.

С тази кампания се обединяваме от разбирането, че дори и боклукът да не е наш, кварталът е наш, и заедно можем да го направим по-приветлив, а това може да бъде приятна възможност да се срещнем и опознаем по-добре.

В „Пикник за смет“ ще се включат студенти и преподаватели от НБУ, представители на Столична община, район "Овча купел", Посолство на Република Украйна, Държавна Агенция за бежанците при Министерски съвет, 66 Средно училище „Филип Станиславов“, и Професионална гимназия по селско стопанство „Бузема“.

Събитието ще се проведе при следната организация:

В 9.30ч часа ще се срещнем в двора пред ресторант „Гозба“, където участниците ще получат ръкавици и чували за смет. След това ще се разделим на две групи, всяка от които ще се заеме с почистването на едно от следните пространства:

  • Зелените площи около сградите на Държавната Агенция за Бежанците, Регистрационно приемателен център (РПЦ) "Овча купел";
  • Зелените площи при улица „Букет“ зад сградата и двора на 66 Средно училище „Филип Станиславов“. Район "Овча купел" ще осигури контейнери за извозване на събрания боклук.

 

В 13 часа ще се срещнем отново в двора на НБУ (пред ресторант „Гозба“), където ще си устроим пикник и ще имаме възможност хапнем заедно и да поговорим.

Алиансът на европейските реформаторски университети (ERUA) и Нов български университет (НБУ) работят за постигане на социална промяна в местните общности и региони в съответствие със 17-те Цели за устойчиво развитие на ООН. По тази линия на работа НБУ започва стратегическо сътрудничество на местно ниво със Столична община район "Овча купел", както и с други институции и общности на територията на района. Целта на това сътрудничество е университетът да се включва по-активно и да използва капацитета си за справяне с различни предизвикателства, с които се сблъскват обитателите на района.

Кампанията се осъществява със съдействието на FINO.

 

Желаещите да се включат в инициативата трябва да се регистрират предварително тук:

https://docs.google.com/forms/d/1lPeEl73UCD9kz5nIs-AR3YWGFt3Zclk1wHbEKE4GLgg/edit?ts=663b3291