facebook

Събития

innovation-hackaton_678x410_crop_478b24840a
29.05.2020 14:40
Събития

Практически семинар: Подготовка за участие на студентски екипи в Академия за иновации 2020 - Bulgaria Innovation Hackathon

Департамент „Икономика“

НБУ, Moodle, BKC


Организатор:

департамент „Икономика“


Водещ:
гл. ас. д-р Стефания Темелкова

Участници:
Преподавател и студенти

За поредна година студенти от БП „Маркетинг“ в НБУ, ще участват и през 2020 в Академия за иновации 2020 - Bulgaria Innovation Hackathon за студенти.

В тази връзка ще се проведе практически семинар за подготовка на студентски екипи, които ще вземат участие в Академия за иновации 2020.

Темите, които ще бъдат разгледани в подготовката са:

  1. Разбиране и интерпретация на поставената задача;
  2. Съставяне на план за работа и фрагментиране на работния процес;
  3. Разпределяне на задачите в екипа;
  4. Project management и Quality management;
  5. Дизайн на проекта, създаване на прототипи, тестване;
  6. Презентационни умения – структура и представяне.


През 2020 г. студентите ще имат възможността да разработват и презентират сами своите идеи в 6 основни теми и дисциплини, студентите от БП „Маркетинг“ ще участват в темата - Джобс: Бизнес администрация и Икономика – Предприемачество, Реклама и Маркетинг, Управление, Финанси, Икономика и др.

През 2016 г. студенти от БП „Маркетинг“ спечелиха първия по рода си Sofia Municipality Innovation Hackathon 2016, организиран от Академия за иновации с проекта Your Sofia – мобилно приложение за по-добра ориентация в столицата.

Събитието ще се проведе в Литературен клуб „Перото“, на 5 и 6 юни, студентските екипи ще представят своите идеи под формата на кратки 15 минутни презентации и демо версии на продукти и услуги. Събитието ще се реализира под формата на 24 часов Innovation Hackathon (състезание с елементи на програмиране и прототипиране) с награден фонд от 10 000 лв. за отбора студенти с най-креативна и приложима идея, осигурени от Европейската инвестиционна банка и посещение в Брюксел за победителите, осигурено с институционалната подкрепа на Европейската комисия в България.


Изображение: innovationstarterbox.bg