facebook

Събития

1711674-copy_678x410_crop_478b24840a
11.03.2023 09:40
Събития

Практическо упражнение пред камера за актьори и режисьори

Корпус 1, зала 508


Организатори:
департамент „Театър“ и департамент „Кино, реклама и шоубизнес“


Водещ:
ас. д-р Антония Милчева

 

 

Участници:
студенти по актьорско майсторство от департамент „Театър“ и студенти от магистърска програма Филмово и телевизионно изкуство, департамент „Кино, реклама и шоубизнес“

Практическият семинар ще представлява заснемане на актьорски етюд по откъс от сценарий на студенти по кино режисура в Майсторския клас на проф. Георги Дюлгеров.

Подготовката за събитието изисква от участниците предварителни среща и разговори, в които се изясняват образите на героите, костюмите, реквизита.

Следващият етап от работата, който ще се състои на обявените дати, е драматургичен анализ на текста и избиране на мястото за снимки. Следва репетиция без камера за уточняване на мизансцена и репликите (ако има). Накрая се етюдът за заснема. Мисля, че това практическо упражнение пред камера, което събира в обща работа студенти от специалностите, съставящи един кино екип, е от голяма полза за всички страни – и за актьорите, и за драматурзите, режисьорите, и операторите.


Антония Милчева е асистент в Майсторския клас по режисура на проф. Дюлгеров през последните 6 години. Има практически опит в работата със студенти по режисура и актьорско майсторство. Води и теоретичени лекции по режисура на монтажа.

Сценарист, режисьор и монтажист на няколко късометражни филма. Последната ѝ игрална новела „Празник“ е носител на наградата „Златна роза“ за най-добър късометражен филм, Варна 2022г.