facebook

Събития

olimpics_678x410_crop_478b24840a
17.11.2015 19:00
Събития

Предприемаческо състезание

Представяне на бизнес идеи

Интер Експо Център

Организатор:
Сдружение „Асоциация на българските лидери и предприемачи“

 


Водещи:
Елисар Башир – член на Асоциацията на българските лидери и предприемачи с опит в комуникациите и развитието на бизнес
Ивайло Пенчев – собственик и главен управляващ Walltopia
Ивайло Пенчев - Законите на лидерството не се променят


Ивайло Пенчев е един от основателите на Walltopia, българска компания превърнала се в световен лидер в пазара на стени за катерене, с повече от 50% дял в САЩ и Западна Европа. В момента Ивайло разработва третата си компания – Auxionize, сайт за провеждане на търгове в реално време. Ивайло ще сподели пред публиката че това, което му е помогнало преди години да успее и да се утвърди не само на българския, но и на международния пазар, е че още от самото начало е имал силна страст към това, което прави и е знаел, че е най-добрият в сферата и нищо не може да му попречи, ако сам не се откаже. Пенчев сподели, че няма никакво намерение да напуска България – тук е мястото, където може да бъде щастлив с приятелите и семейството си и тук, според него, е и перфектното място за започване на бизнес, което го е доказал с вече три успешни компании.



Ивайло казва, че основните закони на лидерството няма да се променят. Начинът, по който се мотивират хора чрез личен пример и възможност за развитие ще остане същия.


Ивайло вярва, че Auxionize е следващото голямо нещо. Или нека кажем, нещо подобно на Auxionize, ако някой друг не направи по-добър продукт от нас.

На събитието ще присъстват също представители на компании лидери на българския технологичен пазар - Телерик, Макс Телеком, VM Ware. Студентите от НБУ ще имат възможност в неформална среда да се запознаят с тях и да обменят контакти, както и ще могат да кандидатстват за това състезание и да се качат на сцената заедно с другите вече одобрени участници от НБУ и така да се състезават за голямата награда.

Венеция Нецова е консултант в KPMG и член на Асоциацията на българските лидери и предприемачи.
Фокус на събитието са участващите екипи с бизнес идеите си. Това е мястото, където студентите от НБУ могат да представят наученото от тях и проактивно да създадат екип и да кандидатстват за предизвикателството.


По време на самото събитие екипите презентират бизнес идеите си един срещу друг на рундове, като на боксов мач. Освен събитието предоставяме и менторска програма за финалистите.



Етапите на състезанието:


Българският финал ще се състои на 17 ноември и до него ще бъдат допуснати шест стартъпа. Критериите, според които ще бъдат избрани компаниите, са най-вече екипът, продуктът и бизнес моделът. Важно условие е стартъп идеята да е не само интересна, но и глобална. Друго условие е фирмата да е регистрирана или да оперира в България.


Стартиращите компании, избрани да участват в националния финал, ще имат възможност да се включат в организираната от ABLE менторска и коучинг програма преди и след състезанието. В допълнение сред наградите за стартъпите в националния финал са консултиране по стратегически маркетинг и пазарно позициониране от Remark Consulting, изготвяне на оценка на стойността на компанията от холандската компания Equidam, уеб дизайн и проектиранe за националния финалист от Berlle Creative Studio, както и 4G мобилен интернет и рутер от Max Telecom за националния победител. Спечелилият регионалното състезание стартъп ще получи двупосочни самолетни билети до Южна Америка за участие в международния финал на Get in the Ring. На самия финал инвеститорите ще преценят каква сума да вложат в най-добрите проекти.


Битката в България


В България състезанието за първи път се провежда през 2013 г., когато победители стават компаниите HutGrip и Jumpido. През 2014 г. само за България са получени над 60 кандидатури, от които най-добрите 8 се класират за националния финал. Победител в стартъп битката става стартиращата компания Stepsss, която разработва иновативни стелки за бегачи. През ноември 2014 г. отново в България се проведе и регионалният финал за Източна Европа, който събра най-добрите 12 стартъпа от региона. Победител и представител за региона на международния финал в Холандия тогава е молдовският стартъп ChooChooBabyCarriers.