facebook

Събития

hamsia-web_678x410_crop_478b24840a
19.03.2024 19:00
Събития

Представление "Унгарска хамсия" по текстове на Ханох Левин

Университетски театър


Организатор:
Университетски театър


Режисьор:
гл. ас. д-р Десислава Шпатова

Сценография и костюми:
Юлиана Войкова - Найман


Музикална среда:
Елена Рангелова


Хореограф:
доц. д-р Анна Пампулова

Участват - Елена Рангелова, Елица Николова, Георги Костадинов, Борислава Христова, Петя Милкова, Ерика Попова, Филип Георгиев, Венцислав Стоянов, Мартин Димитров, Николай Николов, Вероника Тапарова, Лора Тодорова, Нена Пеева, Никита Колева, Ивалина Здравкова, Илиана Георгиева, Тома Иванов – студенти от БП „Театър“ на НБУ

„Унгарска хамсия“ е заглавие на един от скечовете на израелския драматург, режисьор, автор и поет Ханох Левин (1943 – 1999), една от най-ярките звезди в небето на Израелската култура. В неговата драматургия големите въпроси на битието се свеждат до прости житейски формули, които доказват аксиомата за непостижимото щастие и неизбежността на смъртта. Скечовете са класически пример за съжителството на изтънченото и вулгарното в изкуството и живота и са предизвикателство към общоприетите морални норми. Въпреки сарказма и цинизма, Левин умее проникновено да се докосне до вечните теми за плахостта на малкия човек, нуждата му от любов, страха от смъртта и объркването пред празнотата и безсмислието на съществуването.

В световете, които твори Ханох Левин, съжителстват театър на абсурда, комедия, трагифарс, пародия, черна комедия, шамар, комедия дел арте, политическа и социална сатира, което предоставя на студентите невероятна възможност за разгръщане на творческата природа, фантазия и импровизационни умения.

 

Спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на Централен фонд за стратегическо развиние на НБУ и фонд "Учебни програми" към ФБО и БФ.

Билети:

  •  зелен билет 5/10 лв. онлайн
  •  билет в книжарницата в Център на книгата НБУ или на място преди представлението 8/13 лв.
  •  вход с Абонаментен билет