facebook

Събития

laptev-site_678x410_crop_478b24840a
13.05.2023 13:00
Събития

Представяне на албума „На Румен Лаптев“

НБУ в Центъра (ул. „Г.С. Раковски“ 191Б)

Организатори:

департамент „Дизайн“
департамент „Изящни изкуства“
НБУ в Центъра

Водещ:
Тодор Георгиев, алумни на НБУ (съставяне, ретуш, дизайн и оформление на изданието)

Модератор:
гл. ас. д-р Румен Кожухаров, преподавател в департамент „Дизайн“

Участници:
преподаватели, докторанти и студенти от департамент „Изящни изкуства“ и бакалавърска програма „Визуални изкуства“, гости на НБУ

Каталогът с живописни творби е в памет на доц. Румен Лаптев, дългогодишен преподавател в НБУ. В изданието присъстват текстове от негови колеги и студенти, лични послания и разкази за Лаптев. Каталогът, посветен на художника, помества и думите на автори като доц. Валентин Савчев, проф. Димитър Чолаков, проф. Ивайло Мирчев, акад. Светлин Русев, проф. Станислав Памукчиев, както и на голяма част от студентите, на които е преподавал през годините.

Румен Лаптев завършва висшето си образование във ВИИИ „Николай Павлович“ (Национална художествена академия) през 1988 година в специалност живопис при проф. Петър Михайлов. През 1989 г. става член на Съюза на българските художници и година по-късно е един от основателите на секция 13. В периода 1992–2006 г. е преподавател в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ в София. От 1996 г. работи като преподавател по живопис и рисуване в Нов български университет. Творчеството на Румен Лаптев обхваща както живописта, така и пърформанса.

По време на представянето изданието се продава с 10% отстъпка.