facebook

Събития

zaglavna_678x410_crop_478b24840a
08.11.2022 18:00
Събития

Представяне на анимационни работилници 2022

Корпус 3, Киносалон, РТЦ


Организатор:
департамент „Кино, реклама и шоубизнес“,
програма „Анимационно кино“


Преподавателски екип:
преп. Велислава Господинова, доц. д-р Невелина Попова, д-р Пенчо Кунчев, гл. ас. д-р Севина Иванова, преп. Йоана Атанасова, преп. Стефан Войводов, ас. Весела Данчева-Богданова, ас. Иван Богданов

Студенти:
Теодора Георгиева, Теодор Ралев, Николай Янев


В този семинар ще бъдат показани резултатите от няколко aнимационни работилници осъществени през 2022г. от преподаватели и студенти в програма„Анимационно кино“, както и от чуждестранни гости ментори, в рамките на три събития, организирани с подкрепата на НБУ – Световен фестивал на анимационния филм във Варна, Детски международен анимационен фестивал в Бургас и Студентска анимационна работилница във Варвара.

 

 

Ще бъдат прожектирани филмите от детските анимационни работилници по време на фестивалите във Варна и Бургас с ментори: Карин Миралес, Фернандо Галрито, Радостина Нейкова, както и преподавателите от НБУ – Велислава Господинова и Йоана Атанасова, които след прожекцията ще споделят за своя опит от работата си с деца и осъществяването на завършен анимационен проект заедно с тях.

 

 

Доц. д-р Невелина Попова, д-р Пенчо Кунчев, гл. ас. д-р Севина Иванова, преп. Стефан Войводов и Теодора Георгиева ще запознаят новите студенти с историята на Студентската анимационна работилница във Варвара, с нейните международни ментори, световно признани автори в съвременната анимация и с резултатите от работата на студентите от програмата, от последните няколко години.

 

 

Тази година ментор в анимационната работилница във Варвара беше световно известният режисьор и продуцент Аби Фейжо от Португалия, чиято работа по време на работилницата заедно със студентите, в най-различни анимационни техники, също ще бъде показана по време на семинара.

 

 

Премиерно ще бъде излъчен и документалният филм „Варвара“, с автори студентите дипломанти от програма „Анимационно кино“ - Теодор Ралев и Николай Янев, които след това ще разкажат личните си впечатления от работилницата тази година и в дискусия с други техни колеги, участници в нея, ще дискутират предизвикателствата и трудностите, както и незаменимия опит от подобна интензивна и екипна работа по анимационен проект.