Събития

za-info-07-12_678x410_crop_478b24840a
07.12.2017 16:00
Събития

Представяне на „Антропология на изток от Рая“ - юбилеен сборник в чест на 25 години департамент „Антропология“ и 60-годишнината на проф. Пламен Бочков

Център за книгата - книжарница, корпус 1

Организатор:
Център за книгата,
департамент „Антропология“

Водещи:
доц. д-р Васил Гарнизов и доц. д-р Магдалена Елчинова

Участници:
преподаватели и студенти от НБУ

Представяният том не просто отбелязва две годишнини в департамент „Антропология“ на НБУ, но очертава и четвъртвековното развитие на дисциплината антропология в България. Как се институционализира тази дисциплина у нас? Кои са преподавателите по антропология в НБУ през годините? Какви са изследователските търсения на българските антрополози? С какви други дисциплини си взаимодейства антропологията? Отговорите на тези и на други въпроси могат да се открият в статиите в сборника.

Сред авторите са световноизвестни имена като проф. Асен Баликси, проф. Майк Федърстоун, проф. Клаус Рот, проф. Кристиян Джордано и др. Събитието предлага среща с българските автори в тома и дискусия за миналото, настоящето и бъдещето на антропологията в НБУ и в България. Дискусията ще е последвана от малък коктейл, на който ще се отбележат годишнините на департамента и на проф. Пламен Бочков.

По време на представянето изданието се продава с 10% отстъпка.