Събития

arheologiq-subitie_678x410_crop_478b24840a
03.10.2019 19:00
Събития

Представяне на детска книга „Черноморски пиратели“

Галерия УниАрт

Организатор:
Департамент „Археология“

Водещ:
Г-жа Виктория Петкова

Модератор:
Гл. ас. д-р Боян Думанов


Участници:
Автор, аудитория от университета и гости (външни лица), официални гости

Представяне на новата книга „Черноморски пиратели“. Това е история за археолога капитан Баян и неговият екипаж. Те се впускат в търсене на съкровището на Александър край нос Калиакра.

Изкуството, музиката и книгите вървят ръка за ръка.  Представянето ще бъде придружено с музикално изпълнение на пиано от едно от талантливите деца на България. За фон ще има и още класически изпълнения. На специални пана върху стативи ще бъдат изложени илюстации от книгата, а на мултимедията ще има клип с етапи от илюстрациите.

За гостите на събитието ще бъдат осигурени малки изненади. Част от програмата ще бъде томбола с подарък - маслени картини от автора, както и слънчеви скицници.

Гостите на събитието ще имат възможност да се сдобият с книга и да се насладят на паралелната изложба на Кристо Явашев и Жан Клод.

Виктория Петкова е автор на книжките „Българознайко“, които намериха приложение в образователната система на много български деца тук и зад граница. Автор на иновацията „Magicsunbook”, художник и майка.