facebook

Събития

alko-socials_678x410_crop_478b24840a
21.03.2023 18:00
Събития

Представяне на книгата „Има спасение от алкохолизма“ и 18 истории от българските групи на Анонимни алкохолици от Соня Тотева

НБУ в Центъра, ул. „Г.С. Раковски“ 191Б

Организатори:
НБУ в Центъра
ИК „Пламар“

Водещ:
Пламен Димитров


Сутрин, докато не пийна 100 грама, ръцете ми трепереха и не можех да се избръсна. Изобщо не вярвах, че без ракията мога да се оправя в този живот – нито финансово, нито семейно. Жена ми почина, а фирмата ми фалира.

Държах едно въже в колата и имах едно на ум, че мога да се обеся с него. Бях си избрал един орех на вилата, за да не стресирам децата.

Днес не съм пил алкохол от 5 години. Ожених се отново и имам много здраво семейство. Въжето, с което някога щях да се беся, сега го използвам, за да спортувам с него.


„Почти ежедневно в практиката ми на психиатър се срещам с близки на алкохолно зависими, които са напълно безпомощни да се справят с проблема. Те най-често ме питат: Как да го накарат да се лекува.
На този и други въпроси, свързани със зависимостите, съм се опитала да отговоря в тази книга.“

Доц. Соня Тотева, д.м. е психиатър с над 40 години стаж по специалността. Специализирала е в Лондон и е била директор на Държавната болница за лечение на наркомании и алкохолизъм, Суходол.

Над 40 години е преподавала психиатрия на зависимостите към Катедрата по психиатрия, МУ – София.

Участва в работата на организации, занимаващи се със зависимости към Европейската комисия. Член е на научна група за изследвания по наркомании и престъпност към ООН.