facebook

Събития

untitled-design_678x410_crop_478b24840a
16.09.2022 18:00
Събития

Представяне на книгата „Йога за облекчаване на скръбта от загуба“ с автор Антонио Саусис

Със специалното участие на автора

НБУ в ЦЕНТЪРа, ул. „Георги С. Раковски“ 191Б

Организатори:
НБУ в ЦЕНТЪРа
център „Ананда“

Водещ:
Елия Аличкова – център „Ананда“

Участник:
Антонио Саусис 

Консекутивен превод:
Елена Щерева

Загубата идва в много форми – загуба на любим човек, на домашен любимец, на семейно положение, на илюзия или мечта, на младостта... В „Йога за облекчаване на скръбта от загуба“ Антонио предлага задълбочено разбиране за психосоматичните аспекти на скръбта, съпътстваща всяка загуба, и ни напътства през методите на йога, които ни въоръжават с необходимите средства за възвръщане на здравето, вътрешния мир и щастието. Проличават уменията и опитът му като преподавател и йога терапевт, както и холистичния му и осъзнат подход към болката и скръбта – човек може да се освободи и излекува не като ги отрече и загърби, а като премине през тях с любов към себе си и безвъзвратно изгубеното. Както казва д-р Лари Пейн, „Йога за облекчаване на скръбта от загуба“ е своеобразна еманация на мъдростта на Изтока и Запада.

Описаните в книгата йогически техники, съчетани с психологическия поглед към процеса на скърбене, както и с личния опит на Антонио ни дават необходимото разбиране и механизмите, с които да трансформираме емоциите, свързани с конкретни преживявания и да възстановим усещането си за цялост.

Антонио Саусис е соматичен психотерапевт и йога инструктор, специализирал в индивидуална йога терапия, насочена към хора с хронични и обострени медицински проблеми на физическо и емоционално ниво. Насочва професионалното си развитие в интегративната терапия срещу скръбта от загуба, рефлексология, шведски терапевтичен масаж и Рейки. Антонио представя работата си както на национално, така и на международно ниво в училища и университети и води ритрийти в ашрами, ретрийт центрове и йога студиа, член е на Световния йога съвет, Международната асоциация по йога терапия, Асоциацията за обучение и консултация по темата за смъртта. Антонио е създател и изпълнителен директор на Йога за здраве (Yoga for Health), Международната конференция по терапевтична йога и TV водещ в YogiViews.