facebook

Събития

9_678x410_crop_478b24840a
09.08.2024 18:00
Добави в Google календар
Събития

Представяне на книгата ,,Ям“ от Дойчин Кършовски

Книжарницата и галерия „НБУ в Центъра“


Организатори:
Книжарницата и галерия „НБУ в Центъра“

Водещи: Анилина Димитрова и Дойчин Кършовски

 

„Ям“ е четвъртата книга от поредицата „Тази книга няма значение“, посветена на петте основи на здравето: дишане, сън, движение, хранене и осъзнатост. Авторът обяснява значението на всяка от тези основи и защо те са ключови за нашето здраве, дълголетие, самочувствие и пърформанс. Въпреки сложността на темата малките промени в тези области могат да доведат до големи дългосрочни ползи.

 

Книгата се фокусира върху значението на храненето и предоставя практически съвети за оптимизиране на хранителните навици. Авторът разглежда различни аспекти на храненето, включително значението на дъвченето, преглъщането, храносмилането и абсорбирането на хранителни вещества. Подчертава се важността на осъзнатото хранене и как бавното хранене и дългото дъвчене могат да подобрят храносмилането и да намалят риска от преяждане.

 

Книгата въвежда концепцията за биохакинга, която се основава на действия и упражнения, околната среда и добавки за подобряване на здравето и пърформанса. Разглежда се значението на микроелементите и макронутриентите, както и ролята на водата и хидратацията. Авторът обсъжда и ползите от периодичното гладуване и автофагията като методи за оптимизация на здравето.

 

„Ям“ предоставя множество биохакове и методики, които могат да бъдат приложени за подобряване на храненето и общото здраве. Книгата е написана с цел да мотивира читателя да предприеме действия и да осъзнае значението на постоянните и последователни усилия в грижата за своето здраве. Авторът предлага съвети и принципи за съставяне на персонализиран режим, който да отговаря на индивидуалните нужди и цели на всеки човек.

В книгата са включени и конкретни случаи на хора с различни цели – отслабване, изграждане на мускулна маса и дълголетие. Тези примери илюстрират как различните стратегии и биохакове могат да бъдат адаптирани според индивидуалните потребности и как постигнатите резултати могат да подобрят качеството на живот. Реалните истории служат като вдъхновение и практическо ръководство за читателите, показвайки им как да приложат наученото на практика и да постигнат своите здравни цели.

 

„Ям” ще ти помогне да се ориентираш в океана от информация и да откриеш Своята Истина. В „Ям” няма да откриеш диети и рецепти, а Принципи, които ще улеснят живота и здравето и ще оптимизират храненето на теб и твоето семейство. Тази книга е създадена за всички, които търсят дългосрочни и устойчиви решения за своето хранене, основаващи се на научно обосновани подходи и лесно приложими съвети.

 

 

Дойчин Кършовски – Дойч – е роден и израснал във Варна. През 1992 г. завършва Националната спортна академия, а от 2003 г. живее със семейството си в САЩ. Кариерата му зад океана започва като персонален треньор и собственик на йога и уелнес студио.

Днес фокусът на неговата компания Want2goFit е насочен предимно към хора, които се стремят не просто към отлично здраве, но и към изключителен перформанс и резултати всеки ден. Негови клиенти са хирурзи, адвокати, финансови брокери, рок певци и дори наследниците на американски президент.

Чест гост на радио и телевизионни предавания, Дойч говори с въодушевление за работата си. Според него постоянството е от най-голямо значение за здравето, хармонията и щастието ни.